DNA OFICIAL. De ce a fost reținut Marian Vanghelie. Primarul Sectorului 5, în fața ÎCCJ, cu propunere de arestare preventivă

Abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Sunt acuzațiile oficiale pe care procurorii DNA i le aduc primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie. Vineri, Marian Vanghelie urmează să ajungă în fața judecătorilor ÎCCJ, cu propunere de arestare preventivă. 

În dosar au fost reținuți Mircea-Sorin Niculae, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, Adrian Murgoci, Laura Ciocan și Sorin Ciocan, pentru favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă. Procurorii DNA precizează că Adrian Murgoci, Laura și Sorin Ciocan au făcut afirmații mincinoase în legătură cu fapte și împrejurări esențiale. Mai mult, ei au acționat cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a lui Marian Vanghelie.

Comision de 20%

"În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", menționează DNA.

Bani din Economatul din Sectorul 5

"Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare a unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) și Economat Sector 5 S.R.L. (la care director general este inculpata Ciocan)", se arată în comunicat.

Laura Voicu: Alina Bica atacă România la CEDO. "Nimic nu se leagă cu nimic"

Procurorii DNA mai arată că  "pentru garantarea plății 'comisionului' de 20% din valoarea contractelor publice, un om de afaceri a cedat controlul unei societăți comerciale unor apropiați ai inculpatului Vanghelie. Altă modalitate de plată a 'comisionului de 20%' a constat în achitarea de către societățile controlate de către aceeași persoană a cheltuielilor de renovare și amenajare a unor spații utilizate de către societatea controlată de Fashion Brand Management SRL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel