DNA: Directorul CNADNR, Dorin Gavril Debuceanu a dat vina pe subordonați

Fostul director al CNADNR Dorin Gavril Debucean a dat vina pe subordonați pentru încheierea ilegală a unor contracte de asistență juridică, potrivit rechizitoriului prin care procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave.

Poziția fostului șef al CNADNR reiese din declarațiile pe care le-a dat în fața anchetatorilor în timpul urmăririi penale.

"(...) Aceste două contracte (...) într-adevăr le-am semnat eu, în calitate de director general al CNADNR SA, însă sarcina de promovare, derulare, operare a contractelor, de îndeplinire a oricăror demersuri practice privind încheierea și executarea contractelor aparținea Direcției Juridice din cadrul CNADNR (...). Aceste două contracte mi-au fost prezentate conform procedurii standard din Companie, în mapa de Juridic, le-am semnat conform atribuțiilor de serviciu (...), mi-au fost prezentate în mapă de directorul Direcției Juridice sau de unul dintre adjuncții acestuia. Eu nefiind de specialitate juridică, am considerat că angajații Direcției Juridice și-au făcut datoria și că aceste contracte nu pot avea probleme de legalitate", se arată în declarația consemnată în rechizitoriu.

Procurorii au apreciat că poziția lui Debucean a fost "total nesinceră", fiind contrazisă de probele din dosar, care arată că, în realitate, Direcția Juridică a CNADNR SA nu a promovat și chiar nu a avut cunoștință de încheierea contractelor respective, aflând de existența acestora după semnarea lor "în mod unilateral și abuziv" de către șeful companiei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel