DNA cere modificarea legii privind executarea pedepselor cu închisoare

Direcția Națională Anticorupție a transmis către Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției o sesizare prin care cere modificarea legii privind executarea pedepselor privative de libertate, potrivit b1.ro.

Procurorii anticorupție susțin că este nevoie de o analiză mai riguroasă a lucrărilor științifice scrise de cei condamnați definitiv la închisoare, având în vedere că există mai multe persoane care au reușit să iasă mai repede de după gratii, grație faptului că au scris cărți. 

Mai exact, DNA face referire la Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care, la articolul 96, se referă la partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate şi/sau a instruirii şcolare şi formării profesionale.

”(1) Pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii şcolare şi formării profesionale, în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează după cum urmează: în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate”, se arată în legea citată.

Vezi și: Traian Băsescu: În curând voi vorbi. Aș trimite DNA-ul să-i aresteze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel