DNA cere arestarea judecătorului Ordog Lorand Andras în dosarul lui Ioan Adam

Procurorii DNA Braşov cer Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă  a lui Lorand Andras Ordog, judecător la Tribunalul Covasna, acuzat în dosarul restituirii de terenuri din Bacău  în care este implicat şi fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

"La data de 8 decembrie 2014, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov au înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, a inculpatului ORDOG LORAND ANDRAS, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de:

- abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- două infracțiuni de luare de mită.

Citește și: Ioan Adam rămâne în AREST PREVENTIV. Decizie DEFINITIVĂ

În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna iunie 2010, inculpatul Ordog Lorand Andras, în calitate de judecător în cauza 2165/270/2007, a primit de la inculpatul Adam Ioan, avocat în respectiva cauză, suma de 10.000 de euro, pentru a formula o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost primiți chiar în biroul acestuia din cadrul Tribunalului Covasna.

După ce a primit banii, inculpatul Ordog Lorand Andras, împreună cu membrii completului, a admis recursul împotriva unei sentințe pe care a casat-o și a trimis cauza spre rejudecare instanței care a pronunțat hotărârea atacată, respectiv Judecătoria Sfântu Gheorghe.
În luna martie 2012, pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de judecător în cauza 4014/305/2010, inculpatul Ordog Lorand Andras a solicitat de la inculpatul Adam Ioan, avocat în respectiva cauză, suma de 50.000 de euro, pentru a-i da o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost ceruți chiar în biroul judecătorului din cadrul Tribunalului Covasna. Cu această ocazie, inculpatul Adam Ioan a promis că-i va da suma cerută.

Citește și: CSM: Trei judecători implicați în dosarul retrocedărilor, arestați la domiciliu

Ulterior, după formularea deciziei (dispuse de judecătorul Ordog Lorand Andras, împreună cu judecătorii Uță Gabriel și Velican Maria Daniela), avocatul Adam Ioan i-a dat lui Ordog Lorand Andras suma de 10.000 de euro din suma promisă anterior.
Decizia respectivă a fost dată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, urmare a unei analize și interpretări părtinitoare a probelor, denaturându-se vădit starea de fapt.

Astfel, s-a creat un prejudiciu în sarcina RNP ROMSILVA de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier)", se arată în referatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel