DNA: Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, trimis în judecată

Procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată pe Cătălin Flutur, primar al municipiului Botoşani, pentru abuz în serviciu în legătură cu încheierea şi derularea unui contract de concesiune care avea ca obiect exploatarea unui teren pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional. 

Flutur este acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată. 

În dosar au mai fost trimişi în judecată Adriana Zăiceanu, la data faptei director executiv al primăriei, Constantin-Cezar Puiu, la data faptei şef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, la data faptei jurist respectiv secretar, Ioan Apostu, la data faptei secretar. 

DNA precizează că, în perioada 30 noiembrie 2006-19 decembrie 2011, Cătălin Flutur, în calitate de primar, şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce priveşte încheierea şi derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional. 

Ce conținea contractul

"Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiţionale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevenţa datorată de cesionar instituţiei publice pe care o reprezenta. Mai exact, deşi în cadrul procedurii de atribuire a concesiunii ofertantul câştigător prezentase o redevenţă în valoare de 77,12 lei/mp/an, (în condiţiile în care în documentaţia de atribuire se prevăzuse o redevenţă minimă în sumă de 25,6 lei/mp/an), în contractul de concesiune încheiat după finalizarea procedurii s-a menţionat plata unei redevenţe vădit inferioare în sumă 4,91 lei/mp/an", se arată în comunicat. 

Procurorii susţin că în demersul său infracţional edilul a beneficiat şi de ajutorul celorlalţi inculpaţi care au întocmit diverse rapoarte de specialitate sau au avizat şi contrasemnat hotărâri ale Consiliului Local prin care s-a stabilit redevenţa, în condiţiile menţionate. 

"Această conduită a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236,55 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar", menţionează DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel