DNA. Anchetă mamut la Primăria Timișoara

Procurorii Direcției Naţionale Anticorupție au intrat pe fir referitor la modul în care s-au vândut sute de locuințe în Timișoara.

Ancheta DNA vizează modul în care au fost vândute sute de locuințe pe baza Legii 112 unor persoane care nu erau chiriașe la vremea intrării în vigoare a legii, așa cum prevede actul normativ, potrivit redesteptarea.ro.

Prin urmare, procurorii DNA ar fi cerut contractele de vânzare-cumpărare asupra cărora există suspiciuni că s-ar fi realizat ilegal. Pentru ca aceste locuințe să poată fi vândute unor persoane care nu erau chiriașe în momentul intrării în vigoare a Legii 112, comisia de aplicare a legii a emis o notă prin care se face derogare de la lege, motivând prin faptul că "există precedent".

Citește și: Primarul Robu, după ridicarea lui Bojin de către DNA: N-am mai pomenit așa ceva!

Printre persoanele care au semnat acea notă se numără fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar și fostul șef al Direcției de Patrimoniu, Nicușor Miuț. Magistrați sau politicieni ar fi beneficiat de locuințe cumpărate în baza acestei derogări și chiar și un senator de Timiș.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat pentru sursa citată că organele de anchetă, respectiv DNA sau Corpul de Control al Guvernului, au solicitat cantități impresionante de documente. „Sunt solicitări multiple. Noi le dăm, dar sunt volume uriașe de materiale pe care trebuie să le dăm la cererea Poliției, Corpului de Control, Procuraturii, DNA-ului. Se multiplică în fiecare zi cantități foarte mari de documente care se transmit. Cele mai multe multiplicări trebuie să le facă Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări diverse pentru că în ceea ce este în jurisdicția acestei direcții se referă anchetele în derulare", a precizat Nicolae Robu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel