DNA: Adrian Semcu, directorul Hidro Prahova, reținut pentru 24 de ore

Adrian Semcu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova și în prezent director general al S.C. Hidro Prahova S.A., a fost reținut de procurorii DNA. 

VEZI ȘI: Victor Ponta, Crin Antonescu și Călin Popescu Tăriceanu, în STENOGRAMELE directorului Hidro Prahova, Adrian Semcu

Adrian Semcu este acuzat de trafic de influență. În același dosar a fost reținut și Gheorghe Boeru, reprezentat Romair Consulting, pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală. 

Adrian Semcu, în calitate de vicepreședinte al CJ Prahova, ar fi primit sume de bani de la Gheorghe Boeru pentru a-și folosi influența la conducerea Hidro Prahova SA Ploiești. Semcu l-a ajutat pe Boeru să câștige la licitație un contract de achiziție publică, finanțat majoritar din fonduri europene. Valoarea contractului a fost de 25.085.000 lei și a făcut parte din proiectul european "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova". 

100.000 de euro către Semcu

În schimbul ajutorului acordat, Adrian Semcu a primit în ianuarie 2012 de la Gheorghe Boeru 100.000 de euro. Suma totală promisă era de 200.000 de euro. Procurorii DNA mai precizează că Boeru a mai dat 50.400 de lei către o altă persoană din conducerea Hidro Prahova sub forma unui contract de muncă. O parte din banii încasați de Boeru prin Romair Consulting din fonduri publice au fost tranzitați fără a avea la bază justificări economice reale, prin conturile mai multor societăți paravan. Într-un final, banii au fost scoși și folosiți în interes personal de Boeru. 

"Aceste activități au avut ca rezultat sustragerea de la plata, către stat, a sumei totale de 251.765 lei reprezentând 151.059 lei TVA și 100.706 lei impozit pe profit", precizează procurorii DNA. 

În 11 iunie, cei doi urmează a fi prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă în fața ÎCCJ. 

VEZI ȘI: Daniel Savu, senator PSD, reacție după stenogramele în care apar Crin Antonescu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel