DNA a reținut o avocată pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus, joi, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatei Filoftia Folescu, avocat în cadrul Baroului Argeş, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Avocata Filoftia Folescu este acuzată că a cerut bani de la o persoană în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă judecători pentru obţine o decizie favorabilă într-un dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul lunii martie 2015, Filoftia Folescu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeş, a pretins de la o persoană (denunţător) suma totală de 35.000 de lei, din care a primit ulterior în două tranşe, prin intermediar, suma de 20.000 de lei.

În schimbul acestei sume de bani, avocata a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Tribunalului Argeş, învestiţi cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe denunţător şi a promis că va interveni pentru a obţine o soluţie favorabilă acestuia.

Întrucât, la data de 27 mai 2015, magistraţii Tribunalului Argeş au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, denunţătorul i-a solicitat avocatei să-i remită suma de bani.

Deşi Filoftia Folescu i-a spus denunţătorului că nu a mai recuperat banii de la 'complet', la data de 2 decembrie 2015, i-a remis acestuia 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Filoftia Folescu va fi prezentată joi la Curtea de Apel Piteşti cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel