DNA, verificări la Loterie, achiziţii publice. Stabilire prejudiciu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face verificări la Loteria Română în cazul unor proceduri de achiziţie publică, ancheta fiind în faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, au precizat oficiali ai DNA, potrivit cărora în cauză "se fac acte de urmărire penală", scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, în această cauză se fac acte de urmărire penală privind proceduri de achiziţie publică al căror beneficiar a fost Compania Loteria Română.

Aceleaşi surse au mai spus că, în prezent, se face constatare tehnico-ştiinţifică pentru evaluarea prejudiciului, iar concluziile acestuia vor fi prezentate într-un raport, ce urmează să fie folosit ca probă în acest dosar.

Surse judiciare au precizat că această anchetă vizează contractele încheiate între Loteria Română şi firma greacă Intralot.

Loteria Română şi Intralot au început să colaboreze în 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice şi servicii suport şi care a expirat în decembrie 2013. După expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte adiţionale.

CITEȘTE ȘI: DNA-LOTERIA ROMÂNĂ. RAREȘ BOGDAN: Aproape aplaud DNA

Anul trecut, Consiliul Concurenţei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Naţională Loteria Română, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru înţelegeri anticoncurenţiale. Conform contractului care a expirat în 2013, Intralot primea 7,5% din încasările totale de la loto, pentru asistenţa tehnică oferită în exploatarea aparaturii electronice.

Tot anul trecut, în august, Loteria Română a solicitat oferte tehnice şi financiare pentru implementarea unui sistem de jocuri loteristice şi servicii suport. Solicitarea se referea atât la ofertarea unui preţ global pentru achiziţia serviciului la cheie, cât şi ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obţinut în urma asocierii Loteriei cu contractorul, ambele pe o perioadă de 10 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel