Primar şi viceprimar, reținuți într-un dosar legat de mafia lemnului

Primarul oraşului Hârlău, Constantin Cernescu, şi viceprimarul localităţii Florin Ţăpuşă au fost reţinuţi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Iaşi, pentru 24 de ore.

Constantin Cernescu şi Florin Ţăpuşă sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi şeful Ocolului Silvic din Hârlău, Ioan Amariei, şi şoferul personal al acestuia, Mihai Vătafu. 

În cursul zilei de joi, procurorii anticorupție, însoțiți de jandarmi, l-au luat de acasă pe primarul orașului Hârlău, Constantin Cernescu și l-au dus la sediul primariei, unde au făcut mai multe percheziții.

După mai multe ore, primarul, însoțit de viceprimar, au fost aduși la DNA Iași. Polițiști, jandarmi și procurori au efectuat mai multe percheziții la Hârlău, atât la primărie, cât și la Ocolul Silvic Hârlău, la Biroul de Evidență a Populației și la domiciliile unor persoane suspectate de acte de corupție.

Încă de dimineață, primarul Cernescu a fost condus la Primărie, unde a fost chemat și viceprimarul Florin Țăpușă, deși acesta a demisionat din funcție pe 13 ianuarie. Perchezițiile procurorilor au la baza unele denunțuri în legatură cu societățile de exploatare a lemnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel