Dmitri Peskov recunoaște că mulți ruși își fac griji pentru rudele din Ucraina, atacate de Kremlin, dar lansează și noi acuzații

Dmitri Peskov recunoaște că mulți ruși își fac griji pentru rudele din Ucraina, atacate de Kremlin, dar lansează și noi acuzații
Dmitri Peskov recunoaște că mulți ruși își fac griji pentru rudele din Ucraina, atacate de Kremlin, dar lansează și noi acuzații

Dmitri Peskov a recunoscut că mulți ruși au rude printre ucrainenii atacați acum de Kremlin, dar a lansat noi acuzații la adresa Kievului.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că angajații administrației prezidențiale probabil au rude în Ucraina și comunică între ei, scrie Interfax.

”Cunoaștem multe dintre rudele noastre din Ucraina care spun opusul a ceea ce auzim în comunicatele Ministerului Apărării.”, i-a spus unul dintre jurnaliști lui Peskov.

Drept replică, acesta a acuzat că ucrainenii pașnici nu au informații reale despre operațiunea militară rusă și devin „victime ale propagandiștilor de la Kiev”.

Ca răspuns, Peskov a spus că „nu numai în administrația prezidențială, ci în toată Rusia, probabil, marea majoritate a populației are prieteni, rude sau rude îndepărtate care locuiesc în Ucraina. Bineînțeles, îi dor inimile acum pentru ceea ce se întâmplă cu rudele lor.”, a continuat el.

„Din propria mea experiență, pot spune că și cei care acum stau în subsolurile clădirilor și așa mai departe, de foarte multe ori, într-adevăr, devin ostatici ai formațiunilor militare naționaliste, chiar îi folosesc ca scut, nu știu starea reală a lucrurilor și devin victime ale propagandiștilor ucraineni”, a mai acuzat Peskov.

Soldații ruși, interogați de militarii ucraineni: Mama, ia-mă acasă. Omorâm oameni nevinovați

Totuși, Dimitri Peskov este contrazis chiar de soldații lui Putin. Mulți dintre aceștia au recunoscut că armata rusă atacă civilii.

Ministerul Apărării al Ucrainei a publicat pe pagina de Facebook o filmare cu interogatoriile mai mult soldați ruși. Aceștia cer să fie luați acasă, în Rusia. Unii dintre ei au recunoscut că au omorât oameni nevinovați și că armata rusă nu se limitează doar la distrugerea unităților militare, așa cum declarase anterior Vladimir Putin.

"Eu sunt Dolganov Igor Andreevici, locuitor al orașului Volgograd. Am fost trimis aici ilegal. Am fost lovit în cap, iar medicii ucraineni mi-au acordat ajutor. Mamă, ia-mă de aici.", spune un soldat rus.

"Ce faceți aici?", întreabă un militar ucrainean.

"Noi aici oameni pașnici omorâm, care nu au făcut nimic rău.", răspunde soldatul rus.

În ultimele zile, Ministerul Apărării al Ucrainei a postat mai multe astfel de filmări. În multe dintre ele soldații ruși spun că nu știau că vor fi aduși în Ucraina și că inițial li s-a spus că merg la alte exerciții militarii. Unii susțin că le-au fost luate telefoanele și că nu știau ce se întâmplă, alții că au primit comanda de a se plimba pe străzile din Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel