Dispar insectele de pe Planetă: Efect devastator

Ultimele studii arată că populațiile de insecte se află în declin rapid. 

Profesorul Dave Goulson de la Universitatea din Sussex, un coautor al unui nou studiu privind insectele, spune că suntem "pe calea Armaghedonului ecologic" deoarece "dacă vom pierde insectele, atunci totul se va prăbuși".

Studiul, care a urmărit insectele zburătoare a constatat că în doar 25 de ani, biomasa totală a acestor insecte a scăzut cu un uimitor 76 la sută. Motivele declinului nu sunt în întregime clare -numai insectele zburătoare au fost inventariate, astfel încât soarta insectelor care se târăsc, de exemplu, nu este cunoscută - dar oamenii de știință suspectează doi vinovați principali: utilizarea pesticidelor și lipsa habitatului din jurului terenului agricol.

Acesta nu este primul studiu care arată că insectele sunt în dificultate. Societatea zoologică din Londra a avertizat acum cinci ani că numeroase populații de insecte din întreaga lume au scăzut, iar un studiu din 2014 publicat în revista Science a arătat scădere bruscă a vieții insectelor și a altor nevertebrate în întreaga lume, avertizând că astfel de "declinuri vor avea un impact în cascadă asupra funcționării ecosistemului", relatează nytimes.com. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel