EXCLUSIV  Discuţii decisive despre viitorul Europei. Gabriel Ispas: Sunt cinci variante. Trebuie să le dezbatem

Mihai Ciobanu / 26 apr 2019 / 22:54 Salveaza PDF Comentarii
Europa
Europa

Gabriel Ispas, profesor de drept european, decan şi coordonator al Pro România Sector 4 a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit despre direcţia în care se îndreaptă Uniunea Europeană şi modul în care această decizie va influenţa viitorul ţării noastre.  

Gabriel Ispas a vorbit, în cadrul interviului, despre variantele luate în calcul la nivel european privind viitorul Uniunii: spre federalizare sau spre o Europă a naţiunilor. 

"Uniunea Europeană ar fi putut fi o federaţie dacă tratatul de la Roma din 2004 ar fi intrat în vigoare. Ştim foarte bine motivele pentru care nici Franţa, nici Olanda nu l-au ratificat. La fel de bine ştim că tratatul de la Lisabona din 2007 vorbeşte despre o integrare accentuată în cadrul UE dar fără să ajungem la pasul numit federalizare. Cu toate acestea, Comisia Europeană e o instituţie a UE care are o puternică sferă de putere rezultată din votul pentru PE. (…)

Noi nu mai putem să stăm într-o Românie care se dezvoltă într-o Europă care-şi pune problema care strategie este mai bună dintre cele cinci pe care de un an le are în dezbatere; sunt variante care să meargă spre federalizare, spre mai multă naţiune şi mai puţină integrare, deci sunt cinci variante pe care toţi ar trebui să le dezbatem", a declarat Gabriel Ispas.

VIDEO:

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23