Directorul CIA spune că Rusia ar putea folosi arma nucleară: Avem în vedere potențiala disperare a lui Putin

Directorul CIA avertizează că amenințarea Rusiei cu arme nucleare tactice nu trebuie considerată „neserioasă”

Statele Unite nu consideră „neserioasă” posibilitatea ca Rusia să încerce să folosească o armă nucleară tactică în Ucraina, deoarece Moscova continuă să se confrunte cu dificultăți pe câmpul de luptă, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns.

„Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a conducerii ruse, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua ca neserioasă amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a spus acesta la Institutul de Tehnologie din Georgia.

CIA „veghează foarte atent la asta”, a spus Burns. Totuși, el a subliniat că SUA nu au văzut încă semne că Rusia se pregătește să facă un astfel de pas.

„Deși am văzut o poziție retorică din partea Kremlinului cu privire la trecerea la niveluri mai ridicate de alertă nucleară, până acum nu am sesizat multe dovezi practice ale tipului de desfășurare sau dispoziții militare care ar întări această îngrijorare – dar urmărim asta foarte atent”, a spus Burns.

De asemenea, Burns a avertizat că președintele rus Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai izolat și că „apetitul pentru risc a crescut pe măsură ce stăpânirea lui asupra Rusiei s-a restrâns”, conform CNN.

Medvedev amenință: Nu se va mai vorbi de o Baltică fără nucleare, dacă Finlanda și Suedia aderă la NATO

„Dacă Suedia și Finlanda se alătură NATO, lungimea granițelor terestre ale alianței cu Rusia se va dubla”, a scris Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe canalul său personal de Telegram. „Bineînțeles, aceste frontiere vor trebui întărite.”, a adăugat el.

„Dacă se va face acest lucru, nu va fi posibil niciun statut non-nuclear al Mării Baltice”, a spus Medvedev. „Echilibrul trebuie restabilit”. „Oamenii din Suedia și Finalnda”, a adăugat el, „vor ajunge să aibă rusești cu arme nucleare la foarte mică distanță de casă”.

Comentariile sale sunt unele dintre cele mai dure de până acum din partea unei personalități ruse proeminente cu privire la potențiala reacție a Kremlinului la o cerere NATO din cele două țări nordice, conform FT.com.

Medvedev a spus că forțele de apărare terestră și aeriană ar trebui să fie „întărite serios” și ar trebui să fie desfășurate „forțe navale considerabile” în Golful Finlandei dacă cele două țări se alătură NATO.

El a spus că opinia publică despre această problemă este împărțită în națiunile nordice și că „nicio persoană sănătoasă la minte” nu ar dori să aibă parte de consecințele acestor mișcări (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel