Directiva Copyright, ADOPTATĂ. A fost votată în PE. Dezastru pentru presă

Directiva copyright, anunţ impotriva articolului 13
Directiva copyright, anunţ impotriva articolului 13

Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, anunță pe Twitter că noua Directivă Copyright a fost aprobată.

Parlamentul European a adoptat, marți, controversata Directivă Copyright. A fost aprobată cu 348 de voturi pentru și 274 de voturi împotriva.

Dosarul Directiva Copyright era în discuție de doi ani. Patru state înaintea României l-au amânat. Situația este contondentă, cu grave repercusiuni economice, politice și sociale. Până când, la 1 ianuarie, România a preluat președinția UE. Dosarul a fost preluat de ministerul Culturii, condus de Daniel Breaz. Domnia sa reprezintă întruchiparea perfectă a zicalei cu prostul harnic. Cum credeți că a vrut domnul ministru să fie mai breaz decât predecesorii săi? A luat dosarul și l-a votat în COREPER. Altfel spus, ministerul european al Culturii a zis da pentru Directivă, a spus Bogdan Chirieac într-un editorial.

Breaz nu a simțit nevoia să se consulte cu presa online. Practic, cu excepția unui trust sau două, cu capital străin, toți ceilalți producători de presă din România nu vor mai fi indexați de Google. Același lucru este valabil în toată Europa Centrală și de Est și parțial în cea de Sud. Pentru ca incompetența să fie totală, ministrul Breaz s-a lăudat la Radio România Internațional cu "victoria" sa. Este un exemplu tipic de eroare fundamentală, pe care un membru al Guvernului o poate face într-un stat democratic. Total nepregătit pentru funcția ocupată, el poate produce daune uriașe nu doar țării sale, dar și unei bune părți din restul Europei.

Bogdan Chirieac, într-un editorial pe DC News, a explicat, pe larg, acest subiect. Vă invităm să-l citiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel