Dinu Popescu: Dacă Iohannis câștigă alegerile, nu pierde nici PSD, nici Dăncilă

Dinu Popescu
Dinu Popescu

Dinu Popescu, psihoterapeut cognitiv comportamental, a revenit cu un alt mesaj despre turul doi al alegerilor prezidențiale.

Dinu Popescu, psihoterapeut cognitiv comportamental, a scris pe Facebook un nou mesaj despre turul doi al alegerilor prezidențiale, precizând că e „ultima postare legată de politică", pentru o perioadă.

„Pentru o periodă, ultima postare legată de zona politică. Am un frigider de golit! Uitați-vă atent la poza asta. (n.r. o puteți vedea mai jos) Ce observ eu? Un candidat care, cu toate lacunele sale, denotă respect. Respect la adresa democrației, cu toate principiile ei, care includ dezbatere, argumente, apel la coeziune și respectarea Constituției. Un candidat cu o campanie bazată pe realizări și proiecte, nu pe discursuri belicoase care instigă la ură și o stare internă conflictuală. A, da, ați observat probabil că lipsește cineva din poză. De la dezbatere. Este contracandidatul. 

(...) Dar să votezi pentru funcția de președinte un candidat care te disprețuiește atât de mult încât, în ignoranța-i sublimă, nici măcar nu are minima decență de a răspunde la o invitație la dialog (democratic) și la câteva întrebări cu privire la activitatea sa din ultimii 5 ani, remunerată din bani publici, este un gest de lipsă de respect la adresa conștiinței personale și colective.

Nu știu cine va câștiga duminică.

Paradoxal, pentru PSD ar fi mai benefic ca V. Dăncilă să piardă alegerile. Pentru că, astfel, Klaun va avea și Guvernul Meu. Iar experiența empirică ne arată că ultima dată când un președinte a avut guvernul "sub papuc", a pauperizat poporul român (Băsescu+PNL - atunci PDL, 2009 - 2012).

La anul sunt alegeri. Până la anul, lozincile tip "m__e" și "ciuma" vor fi căzut în desuetudine, iar rezultatele concrete vor fi mai relevante decât manipulările mai mult sau mai putin subtile.

În final, nici nu contează atât de mult.

Problemele României sunt atât de complexe (...) încât transcend cu mult abilitatea de a identifica soluțiile concrete și corecte. Dar, ce știu sigur e asta: Sunt șanse mari ca Iohannis să câștige un nou mandat al concediului "bine făcut". Dacă el câștigă alegerile, nu pierde nici PSD, nici Dăncilă. Pierde România.

Eu voi face ce îmi stă în putință pentru a evita asta: un eșec colectiv pe care îl vom deconta toți foarte scump”, a scris Dinu Popescu pe contul său de Facebook.

VEZI ȘI: Alegeri "câștigătorul". Dana Chera: Acesta e crezul cu care ștampilez prezidențiabilul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel