Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar ataca un stat membru NATO. Dîncu: Toată Europa este pregătită să acționeze în câteva ore

Vasile Dîncu (Guvernul României)
Vasile Dîncu (Guvernul României)

Vasile Dîncu susține că nu există indicii cu privire la un posibil atac asupra României sau a altui stat membru NATO. 

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a afirmat, la B1TV, că România se află într-o situație diferită de cea a Ucrainei, în contextul în care în această dimineață aceasta a fost atacată de către trupe ale Federației Ruse. Mai mult decât atât, ministrul susține că nu se vor desfășura ostilități pe teritoriul țării noastre, subliniind necesitatea unei stări de liniște în rândul cetățenilor. 

„Nu mai putem gândi securitatea României numai din perspectiva singurătății ei istorice, ca să spun așa, pentru că în acest moment facem parte din Alianța NATO. Garanțiile nu sunt numai garanții de formă, așa cum spunea Federația Rusă în toată propaganda din ultima vreme. Ați văzut că flancul NATO a fost întărit aici, în această zonă. Toată Europa este pregătită să acționeze în câteva ore în momentul oricărui atac posibil pe un teritoriu care aparține NATO, deci nu vorbim numai de capabilitățile de pe teritoriul României, capabilități din Mediterana, în toată Europa există dispozitivul tactic strategic care poate reacționa în câteva ore. Din acest punct de vedere, suntem într-o situație total diferită față de Ucraina și există și posibilitatea în cazul unui conflict să reacționăm foarte repede alături de aliați”, a declarat ministrul Apărării, la B1TV. 

”Nu există niciun indiciu”

Cât privește un posibil atac asupra României sau a altui membru NATO, Vasile Dîncu a afirmat că nu există indicii în acest sens. 

„La noi nu se pune această problemă, nici nu se pune problema unui atac la adresa NATO și a României. Nu există niciun indiciu. De aceea, cetățenii noștri cred că în acest moment pot să stea liniștiți din această perspectivă. Nu vom avea un atac la adresa României, nu se vor desfășura ostilități pe teritoriul nostru”, a mai spus Vasile Dîncu, în contextul agresiunii ruse cu care se confruntă Ucraina.

Putin a recunoscut că autoritățile nu pot prezice pe deplin riscurile geopolitice

Autoritățile ruse nu pot prezice pe deplin riscurile geopolitice pentru țară, dar, în cooperare cu guvernul, afacerile au dreptul de a se baza pe predictibilitate, a declarat președintele rus Vladimir Putin, după ce SUA și UE au anunțat noi sancțiuni foarte dure împotriva Moscovei.

”Nu putem prezice pe deplin riscurile geopolitice, dar în relația dintre afaceri și guvern, desigur, aveți dreptul să vă așteptați ca această predictibilitate din partea guvernului să fie înțeleasă și stabilă”, a spus el în cadrul întâlnirii cu reprezentanții cercurilor de afaceri. 

Partenerii străini ai Rusiei nu ar trebui să-și pună sarcina de a scoate Rusia din sistemul economic mondial, a mai spus președintele rus. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel