Vladimir Putin, noi declarații despre invadarea Ucrainei: Sincer să fiu...

Vladimir Putin, foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin numește acțiunile Rusiei în Ucraina "o măsură necesară". 

Președintele rus Vladimir Putin a spus că acțiunile Rusiei în Ucraina sunt o "măsură necesară", iar "Moscova nu a avut altă opțiune". Precizăm că joi dimineață, Rusia a invadat Ucraina. Legea marțială a fost introdusă la Kiev. În cursul zilei, armata rusă, potrivit Ministerului Apărării, a distrus 74 de obiecte ale infrastructurii militare a Ucrainei, inclusiv 11 aerodromuri și o bază navală.

"Acesta este cel mai important lucru, să clarificăm că ceea ce se întâmplă (în Ucraina n.r.) este o măsură necesară. Pur și simplu nu ne-au lăsat nicio șansă să facem altfel.", a spus Putin în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții cercurilor de afaceri joi, scrie Interfax

Totodată, șeful statului a subliniat că riscurile de securitate care au apărut pentru țară au făcut imposibile alte mijloace de răspuns la acestea. ”Riscurile din sfera securității au creat o situție la care a fost imposibil să se răspundă prin alte mijloace. Toate încercările sunt nule.”, a spus Putin.

Totodată, el a adăugat: "Sincer să fiu, sunt chiar surprins că nu ne-am mișcat nici un milimetru pe o singură problemă. Repet: aceasta este o măsură forțată, pentru că ar putea crea astfel de riscuri pentru noi încât nu este clar cum ar exista țara noastră.”

Putin a recunoscut că autoritățile nu pot prezice pe deplin riscurile geopolitice

Autoritățile ruse nu pot prezice pe deplin riscurile geopolitice pentru țară, dar, în cooperare cu guvernul, afacerile au dreptul de a se baza pe predictibilitate, a declarat președintele rus Vladimir Putin, după ce SUA și UE au anunțat noi sancțiuni foarte dure împotriva Moscovei.

”Nu putem prezice pe deplin riscurile geopolitice, dar în relația dintre afaceri și guvern, desigur, aveți dreptul să vă așteptați ca această predictibilitate din partea guvernului să fie înțeleasă și stabilă”, a spus el în cadrul întâlnirii cu reprezentanții cercurilor de afaceri.

Partenerii străini ai Rusiei nu ar trebui să-și pună sarcina de a scoate Rusia din sistemul economic mondial, a mai spus președintele rus.

”Nu vom dăuna sistemului economic mondial în care ne aflăm noi înșine. Mi se pare că partenerii noștri ar trebui să înțeleagă acest lucru și să nu își pună sarcina de a ne împinge din acest sistem”, a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel