DIICOT, urmărire penală. Acuzații de terorism după declarațiile lui Kelemen Hunor (UDMR)

DIICOT s-a sesizat din oficiu cu privire la o declarație a lui Kelemen Hunor, care a spus "să ne recuperăm pământul natal". Procurorii au început urmărirea penală 'in rem' pentru amenințare în baza legii pentru prevenirea și combaterea terorismului.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus la data de 15 decembrie, în temeiul art. 305 alin. 1 şi 2, începerea urmăririi penale „in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare prev. de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Procurorii D.I.I.C.O.T s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 13.12.2014 de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş au fost făcute declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului", arată un comunicat al DIICOT.

DIICOT, acuzații terorism UDMR. Bogdan Chirieac: Nu e un lucru obișnuit

"Trebuie să continuăm pe această cale pas cu pas pentru a recupera pămânul natal. Această alianță (UDMR — n.r.) a fost creată acum 25 de ani ca să lucreze pentru noi și după 25 de ani e nevoie de această alianță" a spus Kelement Hunor, în 13 decembrie, ziua în care UDMR a ieșit de la guvernare, în deschiderea ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel