DIICOT, dosar ”RO-NET”, 85 milioane de euro. Telekom România, în dosar

DIICOT
DIICOT

Procurorii DIICOT efectuează cercetări într-un dosar cu privire la constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare. 

DIICOT acuză că un grup de persoane a prejudiciat interesele Ministerului Comunicațiilor și ale statului român potrivit unei ordonanțe publicate de HotNews prin care procurorii cer informații și documente de la Ministerul Comunicațiilor referitoare la proiectul RO-NET de 85 de milioane de euro pentru informatizarea zonelor sărace.

Procurorii DIICOT au dispus: 

”1. Predarea de catre Ministerul Comunicatiilor a urmatoarelor documente:

- Contractele si actele aditionale incheiate intre Ministerul Comunicatiilor si Grupul de firme Telekom privind proiectul RO-NET

- Situatia persoanelor angajate si retribuite de catre Ministerul Comunicatiilor (defalcat pentru fiecare persoana cu indicarea sumei incasate)

- Rapoarte de audit privind modul in care s-au derulat contractele

2. In situatia in care aceste date nu se vor comunica de bunavoie, urmeaza a fi ridicate silit, potrivit art. 171 C proc. pen.

3. Prezenta ordonanta se comunica Ministerului Comunicatiilor pentru conformare pana la data de 23 octombrie 2017.”

Proiectul RO-Net a fost demarat 2013 de Dan Nica, atunci ministru al Comunicațiilor. El este urmărit penal în dosarul Microsoft II. Rețeaua este implementată, în urma câștigării unei licitații, de către un consorțiu condus de Telekom România. 

RO-NET este un proiect în valoare de 85,5 milioane de euro, finanțat din fonduri europene prin care ar trebui creată o infrastructură de Internet pentru 785 de localități din zonele rurale. Până în prezent, lucrările sunt finalizate în 361 de localități. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel