EXCLUSIV  Diferența dintre Valentina, fata incendiată în Buzău, și fetele din Caracal. Poză care cutremură

Anca Murgoci / 29 aug 2019 / 08:20 Salveaza PDF Comentarii
Valentina
Descriere foto: Valentina

Cosmin i-a dat în cap cu un scaun Valentinei. A bătut-o până a lăsat-o inconștientă. Ca să-și acopere urmele, crezând că a murit, a stropit-o cu benzină, a dat foc și totul s-a făcut făcut scrum. Valentina a murit în apartamentul pe care mama ei i l-a cumpărat din banii munciți în străinătate. Tragedia s-a întâmplat la Buzău.

Acum, după șase luni, a rămas doar o mamă îndurerată care, de mai bine de jumătate de an, este alt om. Dar spre deosebire de părinții Alexandrei și Luizei din Caracal, mama Valentinei are o certitudine: știe că fiica sa e moartă și are unde o plânge. Părinții fetelor din Caracal nu au nicio idee despre fetele lor - nici dacă sunt moarte, nici dacă sunt vii. Mama Alexandrei a spus că nu se pregătește de înmormântare și familia așteaptă o minune, doar că speranțele sunt mici.

Mama Valentinei din Buzău a publicat o fotografie de la mormântul fiicei sale unde i-a adus un ursuleț roz. Poza nu are nevoie de nicio descriere pentru că în fața durerii și a nedreptății, cuvintele sunt de prisos. Cu cine să te cerți, la cine să urli când viața îți ia ce ai mai de preț? 

(w670)

 

”Sufletul și iubirea mea. Numai liniște, pace, lumină și verdeață, alături de toți îngerașii plecați mult prea devreme de lângă mămicile lor”, a scris mama Valentinei în dreptul fotografiei tulburătoare. ”Șase luni de suferință. Te iubesc mult, mami, suflet nevinovat”, a mai notat femeia.

Cum a murit Valentina din Buzău

 

Într-un exces de furie, Cosmin i-a dat în cap cu un scaun Valentinei. Totul a pornit după ce Valentina i-a trimis o fotografie în care ea apărea cu altă iubită de-a băiatului alături de mesajul: Știm tot. Cosmin se afla în club când a aflat că iubitele lui știu una despre alta. Fiind, se pare, sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor, a pornit în goană să-i dea o lecție Valentinei. A bătut-o până a lăsat-o inconștientă. Ca să-și acopere urmele, crezând că a murit, a stropit-o cu benzină, a dat foc și totul s-a făcut făcut scrum. Valentina a murit în apartamentul pe care mama ei i l-a cumpărat din banii munciți în străinătate.

Și acum rămân prea multe întrebări fără răspuns. Revine în atenția publicului consumul de droguri, apoi drama părinților care muncesc în străinătate pentru copiii lor. Valentina era un copil singur a cărui mama era plecată în afară. Cât despre Cosmin, ne putem gândi că niciun om nu-și poate închipui că, dacă dai foc cuiva, poți ascunde faptul că l-ai omorât. Efectul drogurilor și-a spus, din nou, cuvântul.

Valentina nu a murit în Colectiv. Nu a murit nici în Caracal. Dar a murit arsă de vie. Și nu din cauza corupției. Pentru ea, nimeni nu a ieșit în Piața Victoriei. Nu a fost niciun marș al tăcerii. Va tăcea ea destul.

Nimeni nu vorbește despre acest subiect. An de an, sunt peste 30.000 de victime ale violenței domestice. Știți câți mor în urma acestor violențe? Peste 100 de oameni anual! Ce mai contează dacă mâine avem o nouă Valentina?... Justiție, nu corupție... dar dreptate când?! De moartea Valentinei nu a profitat nimeni. A fost un protest slab în Buzău, cu vreo 20 de oameni, care s-a stins foarte repede din cauza nepăsării oamenilor.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25