EXCLUSIV  Dide / DIICOT / droguri. Bulai, intervenţie: O idioţenie! E ca în B.D., 'nu erau bune prafurile'

Sociologul Alfred Bulăi și jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre scandalul legat reținerea lui Cristian Dide.

„A trecut așa pe neobservate o întâmplare cu mare potențial. Un activist civic, Cristian Dide, a trimis procurorilor un pachet sau două cu canabis, cumpărate legal din țările respective și livrate de curierul care îți aduce acasă pizza sau pachetele de la eMag. A vrut să demonstreze că în România se poate aduce orice.

VEZI ȘI: Dide, arestat. De noaptea minții! DIICOT a ridicat inclusiv gelul de duș.

Bineînțeles că au venit mascații, i-au perchiziționat casa, l-au reținut pe om, i-au găsit gelul de duș cu canabis, care se cumpără din supermarket. În fine, a vrut să demonstreze de fapt că așa cum au trecut bărcile alea cu cocaină pe sub nasul Poliției de Frontieră – dacă nu era furtună nici azi nu aflam că se răstoarnă bărci cu cocaină la Sf. Gheorghe – așa se pot livra colete cu substanțe interzise să le zicem, deși în Statele Unite, în Europa Occidentală e o afacere legală listată la bursă”, a spus Val Vâlcu în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS.

"O idioțenie". Bulai povestește o întâmplare similară în care oamenii legii au reacționat diferit

„Cristian Dide nu va păți nimic fiindcă este o idioțenie indiscutabilă. Vorba B.D., «Nu erau bune prafurile, ne-ai dat la calitate proastă, că noi știm marfa bună cum e». E un exces de zel al unor funcționari care au impresia că așa devin profesioniști. În primul rând, e ușor aberant pentru că evident că lor le-a venit drogurile. Era o chestie de verificat în primele cinci minute... e vorba de inteligență.

Eu, de exemplu, așteptam un pic de înțelepciune și umor. Un fost student de-ai mei a primit o amendă acasă și fotografia automobilului. Era cu băieții, cu prietenii, s-au îmbătat, le-a zis de amendă. Ce glumă le-a venit lor să facă? Au făcut o poză la suma din amendă, 500 de lei, și au trimis-o în beție polițiștilor. Culmea, după o săptămână primește un plic de la poliție. Ce era în plic? Era o poză cu niște cătușe! Au avut simțul umorului, așa că și el s-a dus imediat și a plătit amenda”, a răspuns Alfred Bulai.

„La fel s-a întâmplat cu celebrul Armagedon al lui Ciuvică, pe vremuri, când l-au arestat. Bine, el nu avea umor, Dide a vrut să demonstreze ceva”, a adăugat sociologul.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel