DGA. Percheziţii la Poliţia Rutieră. Vizaţi, poliţişti suspecți de corupţie

Direcţia Generală Anticorupţie desfășoară, luni dimineața, percheziții la Poliția Rutieră, vizați de acțiune fiind opt polițiști.  

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor fapte de corupţie de către poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul Rutier, Biroul de ordine publică şi Serviciul Rutier care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat măsurile legale cu ocazia depistării şi sancţionării contravenţionale a unor persoane care au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier.

În cursul zilei de azi, pe baza autorizaţiei emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi efective din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Mihai Viteazu" a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate pe raza judeţului Brăila, din care 3 la sediul unor unităţi de poliţie, fiind vizate 35 de persoane (26 angajaţi M.A.I.), se arată într-un comunicat transmis presei. 

Procurorii au informaţii că aceștia ar fi luat sau chiar ar fi cerut mită pentru a-i scăpa pe şoferi de amenzi. Este vorba despre persoane care ar fi luat mită între 50 și 200-300 de lei.

Autoritățile au ridicat documente, procese-verbale și sume de bani în timpul perchezițiilor, la sfârșitul cărora suspecții vor fi aduși la audieri la Parchet.

Ancheta durează de câteva luni și a fost declanșată în urma unor sesizări din partea șoferilor nemulțumiți că polițiștii le-ar fi cerut şpagă. DGA a avut și ofițeri sub acoperire în cursul operațiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel