Dezvăluiri șocante despre cel care a stat lângă Obama, la Johannesburg

obama_johannesburg
obama_johannesburg

Noi informații șocante în legătură cu falsul interpret în limbajul semnelor prezent în spatele președintelui SUA, Barack Obama, la funeraliile primului președinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, organizate pe stadionul Soccer City din Johannesburg. Deși Guvernul de la Pretoria şi-a cerut scuze pentru angajarea lui Thamsanqa Jantjie, care s-a dovedit a fi un impostor, vineri s-a aflat că este un criminal, cu numeroase fapte penale grave la activ.

După ce, la doar o zi după funeraliile lui Nelson Mandela, la care au participat aproape o sută de lideri de pe tot mapamondul, reprezentanții asociaţilor surdo-muţilor au acuzat că Thamsanqa Jantjie gesticula fără niciun sens, vineri, presa sud-americană informa că interpretul în limbajul semnelor care a stat în spatele preşedintelui SUA, Barack Obama, a fost vizat, în trecut, de acuzaţii precum crimă şi tentativă de crimă, răpire, viol şi furturi, informează presa sud-africană. Potrivit site-ului sud-african eNCA, în cazierul judiciar al lui Thamsanqa Jantjie figurează, în perioada 1994-2003, acuzaţii de crimă, tentativă de crimă, viol, răpire, furt, jaf şi acte de vandalism, scrie Mediafax.

Din motive procedurale, Procuratura din Africa de Sud a comunicat că nu poate confirma, dar nici infirma informaţiile privind acuzaţiile aduse în trecut interpretului şi menţionând că, "în acest moment, nu există niciun proces care să îl vizeze", după cum a declarat Nathi Mncube, purtătorul de cuvânt al Procuraturii.

Cu toate acestea, potrivit eNCA, Thamsanqa Jantjie a fost unul dintre cei trei suspecţi implicaţi într-o crimă, într-un caz din 2003, fără însă a fi condamnat din lipsă de probe, dar şi pentru că suferă de probleme psihice. Bărbatul a stat la închisoare trei ani, într-un caz de furt, şi a fost achitat într-un caz de viol.

La ceremonia de comemorare a morţii fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, organizate pe stadionul Soccer City din Johannesburg, Jantjie, îmbrăcat în costum şi cu o legitimaţie oficială la gât, a produs o serie de gesturi din mână în timp ce demnitarii prezenții la funeralii se adresau mulțimii. Ulterior, reprezentanții asociaţilor surdo-muţilor au confirmat că traducerea prin semne oferită de Thamsanqa Jantjie nu avea nicio semnificație.

Referitor la ceea ce s-a întâmplat la ceremonie, Jantjie pretinde că nu este impostor, dar că a avut o criză de schizofrenie şi a început să audă voci în capul său, acesta fiiind de fapt motivul pentru care nu a putu traduce discursurile liderilor politici.

 "Sunt interpret în limbajul semnelor de cinci ani şi nu am avut nicio problemă (...) Am văzut îngeri care se apropie de stadion", a afirmat bărbatul. Mai mult, el a spus că a încercat să se controleze, mai ales că se afla la doar un pas de lideri importanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel