EXCLUSIV  Dezvăluiri despre întâlnirea Predoiu-MRU-VIDEO

Prim-vicepreședintele PNL și candidatul liberal la Primăria Capitalei, CĂTĂLIN PREDOIU, neagă vehement că la întâlnirea pe care a avut-o în 2012 la o terasă cu premierul de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, ar fi discutat despre căderea Executivului, fapt care s-a și întâmplat două zile mai târziu. 

Întrebat la interviul DC News Live ce anume a discutat, în 2012, cu Mihai Răzvan Ungureanu pe terasa unui restaurant cu două zile înainte să cadă guvernul acestuia, Cătălin Predoiu a precizat: "Din partea asta, dinspre Ponta, tot mai vin mereu acuzațiile astea: că nu-și poate explica cum un om a ajuns deodată ministru fără să fie nimic. Eu chiar veneam aparent de nicăieri și asta dl Ponta nu-și poate explica. Îi explic foarte simplu. Am intrat la o facultate dând un examen foarte greu, am terminat printre primii acea facultate, am început o carieră în București, în 5-6 ani de zile am fost printre primii avocați pe specializarea mea, m-am consacrat inclusiv internațional - după 9 ani de practică, eram listat în cataloagele internaționale lider de practică pe domeniul meu de fuziuni și achiziții - și, într-o criză de guvern, prim-ministrul Tăriceanu mi-a spus: «N-ai vrea să pui practica în paranteză câțiva ani și să vii la Guvern?». Asta a fost, așa am ajuns. Pe mine nu m-a împins nici dl Vântu care i-a dat d-lui Ponta titlul de "politicianul speranța anului", nu m-a împins niciun serviciu din spate - din ce ne spune un fost președinte când era în funcție, dl Băsescu (...). Nu m-a împins nimeni în față, ci munca mea și rezultatele, pentru că eu, ca ministru, dacă greșeam o dată zburam.  Nu eram în niciun partid, nu aveam în spate un partid să mă susțină. La prima greșeală eram aut. Eu nu am jucat ca la tenis cu dublă greșeală, cu două servicii. Patru ani și trei zile a trebuit să fac totul fără greșeală, dacă greșeam, eram pus pe tușă instantaneu", a subliniat Cătălin Predoiu.

Citește și: Predoiu, susținut de Merkel: "Am primit un telefon". Ce a urmat

Cât despre întâlnirea pe care ar fi avut-o cu Mihai Răzvan Ungureanu pe 25 aprilie 2012, candidatul PNL la Primăria Capitalei a precizat: "Ca să fie clar răspunsul, nu am fost niciodată membru al vreunui serviciu de informații, nu sunt membru în masonerie, nu sunt membru Opus Dei, nu sunt membru al mafiei, nu sunt membru al vreunei organizații secrete, pentru că m-am educat ca avocat să fiu liber. Nu este nimic mai de preț pe lumea asta decât sănătatea și libertatea. Astea sunt valorile de la care pleacă tot.  (...) Am fost de mai multe ori, nu știu la care terasă se referă, dar știu că la noi a fost mediatizată destul de intens. Habar n-am ce mai discutam cu MRU la terasă, dar în niciun caz căderea guvernului. Dimpotrivă, zilele acelea dinainte m-am tot rugat de Răzvan Ungureanu să nu plece din țară, să rămână să-și apere șansele, să vorbească cu majoritatea... că nu se întâmplă automat nimic. MRU pleca la Varșovia să prezinte un proiect de investiție, dar poate era bine să rămână pe aici" a conchis Cătălin Predoiu.

Reamintim că pe 27 aprilie 2012, Guvernul Ungureanu a fost demis în urma adoptării moţiunii de cenzură înaintată de opoziţie, care a trecut cu 235 voturi "pentru", 9 "împotrivă", iar patru voturi au fost anulate.

Urmărește declarația lui Cătălin Predoiu de la minutul 34:07

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel