EXCLUSIV  Predoiu, susținut de Merkel: "Am primit un telefon". Ce a urmat

Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit despre susținerea cancelarului Angela Merkel față de el.

"Am o recunoaștere națională, dar și internațională. Acum o săptămână a venit mâna dreaptă a cancelarului Angela Merkel, Gunter Krichbaum, care a spus despre mine: 'omul acesta este cunoscut. Bucureștiul reprezintă țara, primarul reprezintă Bucureștiul. Dacă la București avem un om cu care putem lucra, da, putem ajuta Bucureștiul'", a zis Cătălin Predoiu la interviurile DC News Live.

Întrebat cum de a venit mâna dreaptă a lui Merkel în România pentru a-l sprijini, Cătălin Predoiu a zis: "Din proprie inițiativă. M-am trezit cu un telefon de la el. Mi-a zis că vine în România, că are niște întâlniri politice și că vrea să facă o conferință de presă pentru a exprima acest mesaj politic".

Gunter Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, a transmis joi, 26 mai a.c., un mesaj de susținere a candidaturii lui Cătălin Predoiu pentru Primăria Generală a Municipiului București.

"Sunt convins că bucureștenii caută oameni competenți care să rezolve aceste probleme nu numai de unii singuri, ci în interiorul unei rețele internaționale de instituții. Și când mă uit la aceste criterii, văd și omul potrivit, acesta este Cătălin Predoiu. Îl cunosc pe Cătălin Predoiu de foarte mulți ani, de când era ministru al Justiției, și știu că este un om competent, un om care este în stare să rezolve aceste probleme. Noi ne dorim să avem parteneri în România oameni curați, oameni competenți, oameni care nu au nimic de-a face cu corupția. Acesta este motivul pentru care îl sprijin pe Cătălin Predoiu pentru a deveni primar general al Capitalei aici, în București", a declarat Gunter Krichbaum, în debutul conferinței de presă susținute alături de Cătălin Predoiu la sediul central al PNL.

Întrebat daca mesajul de susținere a candidaturii lui Cătălin Predoiu la Primăria Capitalei este unul personal, sau dacă mesajul are susținerea grupului parlamentar din care provine, Gunter Krichbaum a declarat: "Tot ce spun eu acum despre România puteți fi siguri că este expresia dorințelor grupului parlamentar din care fac parte și este expresia dorinței doamnei Merkel. Avem o relație foarte strânsă, România cu Germania.

Suntem foarte interesați de dezvoltarea României atât din punct de vedere al luptei împotriva corupției, cât și din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii. Investitorii germani sunt interesați de trei lucruri: statul de drept, statul de drept și statul de drept. Știm foarte bine că domnul Predoiu poate garanta acest lucru, statul de drept este personificat în domnul Predoiu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel