EXCLUSIV  Dezbatere ciudată la TVR 1. Cine a ieșit câștigător

Ceea ce ar fi trebuit să fie o încleștare de forțe între candidații la Primăria Buzău s-a dovedit a fi un plictis total.

Ovidiu Anghel (PNL), Andrei Neder (ALDE), Ion Marin (PMP), Andrei Barac (PRU), Constantin Popa (UNPR) și Constantin Ionescu, independent, au încercat să-i convingă pe oameni să-i voteze.

Victor Ponta, la Buzău

În mod normal, stabilirea unui câștigător al acestei dezbateri ar fi imposibilă cu atât mai mult cu cât cel mai bine cotat candidat pentru Primăria Buzău, Constantin Toma, a lipsit. Locul său în platoul de la TVR 1 a fost ocupat de Ionuț Apostu, reprezentant PSD, fost jurnalist care a explicat de ce Constantin Toma nu a putut veni. Cauza a fost Victor Ponta. Premierul s-a aflat luni la Buzău la o întâlnire cu liderii PSD și cu principalii candidați ai partidului la alegerile locale din 5 iunie, iar Constantin Toma nu a mai putut ajunge la dezbatere.

De altfel, putem spune că a fost și un noroc pentru că acesta a spus, în urmă cu două săptămâni, că nu ar vrea să participe la nicio dezbatere cu Ovidiu Anghel, contracandidatul PNL, decât cu o condiție: "Da, am auzit că Ovidiu Anghel vrea o dezbatere cu mine și a spus ceva de genul: 'dacă ești bărbat, vino să te bați cu mine'. Eu nu vreau să mă bag în mocirlă cu cineva. Dacă nu mai spune minciuni, accept orice, dar nu mizerii și nu minciuni pentru că nu îi face bine dumnealui în primul rând pentru că îi scade foarte mult nivelul. Eu înțeleg că atacându-mă pe mine încearcă să mai obțină niște voturi, dar nu le va obține de la PSD, să încerce în altă parte. Oamenii cred în mine".

Una peste alta, Victor Ponta - vrând nevrând - i-a făcut un bine lui Constantin Toma.

Minciuna cu 'balaurul roșu'

Emisiunea a început din capul locului cu o minciună. Ovidiu Anghel, candidatul PNL, a spus că a făcut parte din două partide până acum: Partidul Democrat și Alianța pentru România. Nu a suflat nicio vorbă despre PSD și despre sprijinul pe care liberalul i l-a acordat deputatului Marcel Ciolacu (PSD) de atâtea ori în campaniile social-democraților.

"Candidez pentru că vreau să schimbăm acest sistem mafiot, să schimbăm grupul infracțional de la Buzău și aici mă refer la PSD", a zis Ovidiu Anghel, candidatul PNL la primărie, omul care apărea alături de PSD în campania din 2012.

Mai departe, senatorul Constantin Popa (UNPR) a încercat să acapareze discuția luând cuvântul chiar și atunci când nu era rândul său. A spus că nu are o baghetă magică pe care să o scoată de undeva pe 6 iunie pentru ca Buzăul să arate ca Parisul, dar a punctat ce a făcut până acum din Parlament: "Sunt printre cei care au inițiat programul 'Primul loc de muncă pentru tineri'.

Ion Marin (PMP) a spus că vrea să candideze cu speranța că se va face înțeles de către alegători. A promis că va asigura o transparență locală în ceea ce privește cheltuirea banului public.

Andrei Barac (PRU) a zis că vrea să oprească sifonarea banilor publici. Constantin Ionescu, candidat independent, a spus că a fost viceprimar și că stăpânește foarte bine fenomenul administrației.

Primul atac de la dezbatere

După multe vorbe goale, promisiuni trase la indigo și citate din Einsten, Andrei Neder (ALDE) a încercat să-i aducă pe candidați cu picioarele pe pământ și a spus: "Toți promit că asfaltează etc. Nu le mai promiteți atâtea lucruri pentru că gradul de îndatorare al Primăriei Buzău este foarte mare". Mai departe, Andrei Neder a animat dezbaterea când a atins un subiect fierbinte: Compania de Apă Buzău: 'De ce nu spuneți cât are salariul șeful dumnevoastră, domnule Ionescu? De ce nu v-ați cerut niciodată scuze față de buzoieni pentru că i-ați jărmănit la Compania de Apă? Șeful Companiei de Apă (n.r. - Tescaru) câștigă 180 de milioane. Oamenii din Buzău au apă murdară, au cel mai mare preț la apă, salariile de la Compania de Apă sunt cele mai mari'.

Cine a ieșit câștigător?

Constantin Toma, marele absent de la dezbatere, pare că a ieșit cel mai câștigat. A adoptat, de la începutul campaniei, o atitudine pozitivă prezentând soluțiile pentru Buzău. Nu a intrat în dezbateri politice politice fără legătură cu interesele buzoienilor și nici nu a aruncat cu noroi în contracandidații săi. De altfel, Constantin Toma, candidatul PSD la Primăria Buzău, a participat la o dezbatere electorală la București, la Radio România Actualități, loc unde PNL a trimis un candidat din alt județ, o dezbatere despre crearea locurilor de muncă.

Dezbatere ciudată la TVR

A existat și o controversă legată de dezbaterea de la TVR 1. Prezentatoarea tv a spus că toți candidații au fost invitați, dar au refuzat, asta în timp ce unii dintre ei se plângeau că nimeni nu i-a chemat la emisiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel