Dezastru în Italia: Numărul morților crește la 11. Peste 20.000 de persoane strămutate, 280 de alunecări de teren și 400 de drumuri blocate

Sursa Foto YouTube La Reppublica
Sursa Foto YouTube La Reppublica

Cadavrele unui cuplu de fermieri au fost găsite în Russi. 50 de mii de oameni au rămas fără curent. 23 de râuri au ieșit din albie, au fost înregistrate 280 de alunecări de teren și 400 de drumuri blocate.

Urgența de vreme rea se menține în Emilia Romagna: 11 morți, mii evacuați și un număr neprecizat de dispăruți.

Doi fermieri - soț și soție în vârstă de 73 și 71 de ani - au fost găsiți morți în casa lor din Russi, un municipiu din zona Ravenna, inundat în ultimele ore, informează agenția italiană de presă, ANSA.

Fiul acestora făcuse ieri un apel pe rețelele de socializare deoarece nu i-a mai putut contacta pe cei doi. Dintre ipoteze, se crede că aceștia s-au întors în casă poate pentru a recupera un electrocasnic.

Cauzele exacte ale morții sunt în curs de investigare. Potrivit presei italiene o posibilă moarte prin electrocutare nu este exclusă.  Astfel, numărul morților crește la unsprezece.

Peste 20 de râuri au ieșit din albie, au fost înregistrate 280 de alunecări de teren și peste 400 de drumuri au fost blocate. Există 41 de municipalități afectate de inundații și aproximativ 10.000 de persoane au fost strămutate, în principal din provinciile Bologna, Forlì-Cesena și Ravenna. 

Alerta de cod roșu se menține și pentru vineri, 19 mai. Școlile rămân închise.

Citește și: 

Pagube de miliarde de euro după inundaţiile catastrofale din Italia

Guvernul urmează să aloce săptămâna viitoare 20 de milioane de euro pentru Emilia-Romagna, în plus faţă de cele 10 milioane de euro deja alocate ca răspuns la inundaţiile de la începutul lunii mai.

În această săptămână, mii de persoane au fost evacuate din locuinţele lor după ce ploi torenţiale s-au abătut asupra unei zone cuprinse între oraşul Bologna şi oraşul Rimini de pe coasta Adriaticii. Peste 20 de râuri au ieşit din matcă, declanşând inundaţii şi sute de alunecări de teren... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel