DEZASTRU în CLUBURI. Improvizații electrice, extinctoare lipsă, încălzire lângă materiale combustile

Tragedia din Club Colectiv a demarat acțiuni de verificare în cluburile din toată țara. Multe sunt închise de bunăvoie, altele din cauza neregulilor găsite. 

Au fost verificări și-n Brăila. Prefectul Nicu Olteanu a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, solicitand șefilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție și Inspectoratului de Jandarmi să-i prezinte rapoartele de la începutul acestui an în cluburile și discotecile de pe raza județului, atât din mediul urban, cât si din mediul rural.

Statisticile sunt înfiorătoare. Au fost găsite nereguli în toare cele douăsprezece localuri verificate. Cele mai importante țin de funcționarea instalațiilor electrice. 

"S-au gasit improvizații la instalațiile electrice, de la defecțiuni, la prize arse. În mediul rural au fost găsite și mijloace de încâlzire amplasate în apropierea unor materiale combustibile. Dacă vorbim de organizarea liniei de apărare în caz de incendii, în majoritatea localurilor situația este similară: personalul nu este instruit, nu există stingătoare, nu este afișat planul de intervenție și de evacuare, nu sunt marcate corespunzator căile de evacuare", a declarat lt. col. Ștefan Stoian, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dunarea", potrivit infobraila.ro

9.000 de lei este valoarea totală a amenzilor aplicate pentru cele constatate. Însă, cluburile vor fi verificate la sânge în urma incendiului din Club Colectiv. 

Primarul Simionescu a avut o discuție cu ISU, care începe verificările în teren. Merg în localuri și verifică documente, autorizația de la Pompieri, de la Direcția de Sănătate. "Trebuie verificat dacă ei au autorizație pentru 80 de persoane și acolo vin 500, programul orar și altfel de situații. Cred că problema majoră în municipiu este cea legată de numărul de intrări-ieșiri", a precizat Simionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel