Dezastru în Armata Rusiei: Kremlinul a pierdut până acum peste 29.000 de soldaţi şi 205 avioane

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Rusia nu doar provoacă pagube, dar şi suferă pierderi însemnate pe front.

Rusia a pierdut peste 29.000 de militari de când a început invazia Ucrainei, a anunţat de Statul Major al forţelor armate ucrainene, în actualizarea obişnuită privind pierderile ruseşti la sol. Informaţia a fost transmisă de Kyiv Independent.

Rusia a pierdut până în prezent 29.050 de militari, 1.285 de tancuri, 3.141 de vehicule blindate, 599 de sisteme de artilerie, 201 de sisteme de rachete multiple, 170 de elicoptere, 204 de avioane, 470 de drone şi 13 nave, scrie Mediafax.

Oficial: Rusia visează să transforme Ucraina într-o „federaţie"

Un politician rus şi reprezentant desemnat de Putin în regiunea anexată Crimeea afirmă că este puţin probabil ca Ucraina să continue să existe în forma sa actuală.

Georgy Muradov a sugerat că Ucraina va deveni probabil o federaţie sau un grup de state, relatează agenţia de presă de stat rusă RIA, citată de Al Jazeera.

El a adăugat că nicio ţară care se respectă pe sine nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl foloseşte în mod obişnuit pentru că a invadat Ucraina.

„Şi cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce priveşte ruşii şi vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit timp de secole în ţara lor natală", a spus el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel