Oficial: Rusia visează să transforme Ucraina într-o „federaţie"

Hartă Ucraina. Sursă foto: U.S. Naval Institute
Hartă Ucraina. Sursă foto: U.S. Naval Institute

Un politician rus şi reprezentant desemnat de Putin în regiunea anexată Crimeea afirmă că este puţin probabil ca Ucraina să continue să existe în forma sa actuală.

Georgy Muradov a sugerat că Ucraina va deveni probabil o federaţie sau un grup de state, relatează agenţia de presă de stat rusă RIA, citată de Al Jazeera.

El a adăugat că nicio ţară care se respectă pe sine nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl foloseşte în mod obişnuit pentru că a invadat Ucraina.

„Şi cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce priveşte ruşii şi vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit timp de secole în ţara lor natală", a spus el, potrivit Agerpres.

Germania nu vrea să-şi trimită tancurile pe frontul din Ucraina

Atitudinea oficialilor nemţi se înscrie în atitudinea reţinută de a mai furniza armament către Kiev.

Germania deţine peste 60 de vehicule de infanteriei Marder pe care nu le livrează Ucrainei, deşi nu intenţionează să le folosească în interes propriu, potrivit tabloidul german Bild, care citează un document secret al Ministerului German al Apărării intrat în posesia publicaţiei.

Potrivit acestui document, armata germană are mai mult de 62 de tancuri Marder A3 care nu mai sunt în uz: „Dintre aceste vehicule, 32 pot fi reparate şi refolosite dacă este necesar, în timp ce alte 30 pot fi folosite doar pentru piese de schimb”.

Bild şi Kyiv Independent reamintesc că oficialii germani au negat anterior că au un surplus de astfel de vehicule blindate necesare Ucrainei. Conform Berlinului, toate cele 343 deţinute de Germania erau deja folosite de armata germană şi nu pot fi cedate pentru lupta Ucrainei contra Rusiei.

Germania, Austria, Slovacia şi Ugaria au decis primele să achite gaz rusesc în ruble, aşa cum a ordonat Vladimir Putin. Iar la un moment dat, canceralul Germaniei a anunţat că ţara lui nu mai are armament de oferit Ucrainei.

Relaţiile Ucraina-Germania s-au acutizat după ce Zelenski a refuzat, într-o primă fază, să-l primească pe preşedintele Germaniei. Ulterior, relaţiile s-au normalizat, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel