Dezastru în țară după ploile din ultimele ore

Cel puţin 10 localităţi au fost afectate de inundaţiile produse în urma ploilor care au căzut în ultimele 24 de ore şi au dus la ieşirea din matcă a mai multor râuri.

Potrivit reprezentanţilor ISU Neamţ, 60 persoane din satul Straja, comuna Tarcau, s-au autoevacuat din calea torenţilor. De asemenea, două persoane din satul Grozăveşti, comuna Hangu, şi-au părăsit locuinţa şi s-au adăpostit la rude. La Rediu, 8 persoane au rămas izolate din cauza viiturilor şi au fost salvate de pompierii ISU Neamţ.

Au fost inundate 45 curţi, 41 beciuri şi 2 anexe din Dămuc, Gârcina, Piatra Şoimului, Alexandru cel Bun, Hangu, Piatra Neamţ şi Roman. Mai multe localităţi au rămas fără energie electrică în cursul nopţii, iar în dimineaţa zilei de vineri mai erau nealimentate parţial localităţile Dulceşti, Vădurele, Dămuc, Rediu, Piatra Neamţ (112 consumatori) şi Roman (108 consumatori). Drumul naţional Bicaz Chei - Lacu Roşu a fost închis pe parcursul nopţii, din cauza râului Bicaz care a inundat carosabilul, dar a fost redeschis vineri dimineaţă, la ora 05.15. Drumul DJ 127A Dămuc este blocat după ce viiturile au rupt o porţiune din el. Din acest motiv, cursurile şcolare sunt suspendate vineri. Drumurile judeţene DJ 155F Bicaz - Izvorul Muntelui şi DJ 156E Piatra Şoimului sunt afectate de inundaţii. În aceeaşi situaţie se află drumurile comunale DC 143 Pângărăcior, comuna Pângaraţi, şi DC 146 Hangu, dar şi 5 drumuri săteşti din Gârcina şi Damuc.

Zeci de poduri din Alexandru cel Bun, Cândeşti, Girov, Hangu, Tarcău, Dămuc şi Taşca au fost afectate sau distruse de inundaţii. De joi a început deversarea controlată din lacul Pângăraţi cu 380 metri cubi pe secundă, din acumularea Vaduri cu 120 metri cubi pe secundă, iar de la Reconstrucţia cu 400 metri cubi pe secundă. Potrivit avertizării meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 02.06.2016, ora 16,00 - 03.06.2016, ora 18,00 judeţul Neamţ se află sub atenţionare cod portocaliu, fenomenele vizate fiind ploi cu caracter torenţial şi care vor depăşi local 50 litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales în zona de munte, până la 100 litri pe metru pătrat. Totodată, judeţul Neamţ se află sub atenţionare cod galben pe Siret şi afluenţi, cod portocaliu pe râul Moldova bazin superior şi afluenţi, pe râul Bistriţa şi pe râul Trotuş şi cod roşu pe afluenţii din bazinul superior şi mijlociu al râului Bistriţa şi pe râul Trotuş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel