DEX online, batjocură la adresa Poliției Române. Lecție despre mu#e

Șofer anti-PSD
Șofer anti-PSD

DEX online, un proiect online românesc, lucrează politic. Dacă în iulie, cuvântul lunii a fost marionetă, cuvânt exemplificat printr-o poză cu Tudorel Toader, acum DEX online dă lecții din nou.

Cuvântul lunii august este, așa cum era de așteptat, mu#e.

”MU#E s. f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 ◊ Expr. A duce cu muia = a face promisiuni înșelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înșela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia pînă mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. – Și: mîie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. – Din țig. mui”, scrie în DEX online.

Cuvântul mu#e este reprezentat în dicționar cu poza polițistului care îi ia plăcuțele de la mașină românului cu mesajul obscen anti-PSD. Practic, se poate vorbi despre o batjocură la adresa Poliției Române din moment ce s-a decis reliefarea cuvântului cu imaginea respectivă.

În altă ordine de idei, acum copiii vor afla ce înseamnă mu#e pentru că DEX online este accesat de foarte mulți dintre ei.

(w670)

DEX online este un proiect online românesc, care are ca obiectiv transpunerea completă pe Internet a unor dicţionare ale limbii române, cel mai important dintre acestea fiind DEX '98. Proiectul, care a adunat eforturile ale 201 utilizatori, a fost iniţiat de către Cătălin Frâncu în anul 2001. Accesul şi utilizarea proiectului DEX online este gratuită.

VEZI ȘI: DEX, batjocură la adresa ministrului Tudorel Toader. Cuvântul lunii iulie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel