DEX, batjocură la adresa ministrului Tudorel Toader. Cuvântul lunii iulie

Tudorel Toader
Tudorel Toader

DEX online, un proiect online românesc, lucrează politic.

Oamenii din spatele acestui site consultat de foarte mulți români au desemnat cuvântul lunii: marionetă, iar pentru a-l înfățișa au pus imaginea ministrului Justiției Tudorel Toader și poza preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu.

”MARIONÉTĂ, marionete, s. f. Păpușă sau figurină acționată de o persoană (cu ajutorul unor sfori) spre a interpreta diferite roluri în teatrul de păpuși; fantoșă. ♦ Fig. Persoană care execută orbește ceea ce i se cere. ◊ (Adjectival) Guvern-marionetă. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. marionnette”, se arată în DEX online. Imaginea publicată pe respectivul site îi aparține lui Radu Borza.

După cum puteți observa, DEX online ne explică modul în care poate fi folosit cu rol adjectival cuvântul marionetă: ”Guvern-marionetă”.

(w670)

DEX online este un proiect online românesc, care are ca obiectiv transpunerea completă pe Internet a unor dicţionare ale limbii române, cel mai important dintre acestea fiind DEX '98. Proiectul, care a adunat eforturile ale 201 utilizatori, a fost iniţiat de către Cătălin Frâncu în anul 2001. Accesul şi utilizarea proiectului DEX online este gratuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel