Deutsche Bank concediază 15.000 de angajați și își închide operațiunile din 10 state

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, își va reduce personalul cu 15.000 de posturi și își va închide operațiunile din 10 țări, aceasta fiind o nouă etapă din vastul plan de restructurare anunțat de noul director general, britanicul John Cryan, transmit AFP și Reuters.

Anunțul privind această etapă a planului de restructurare a Deutsche Bank a fost făcut joi. Deutsche Bank a precizat că va elimina 9.000 de locuri de muncă în regim full-time și 6.000 de poziții de consultanți externi. De asemenea, în următorii doi ani, Deutsche Bank intenționează să renunțe la active care asigură 20.000 de locuri de muncă, a anunțat joi John Cryan, cel care în luna iulie a fost numit la conducerea celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Deutsche Bank intenționează de asemenea să-și închidă operațiunile din 10 țări, printre care Mexic, Norvegia și Noua Zeelandă și, de asemenea, să-și transfere operațiunile de trading din Brazilia către centrele globale și regionale. În urma restructurărilor costurile ar urma să fie reduse cu 3,8 miliarde de euro.

"Deutsche Bank nu are o problemă cu strategia. Știm exact unde vrem să ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat mulți ani cu o problemă în implementarea acestei strategii. În ultimele două decenii au fost anunțate multe strategii și ținte dar rareori au și fost realizate", a spus John Cryan, citeză Agerpres.

Anunțul privind reducerile de personal a venit în aceeași zi în care cea mai mare bancă germană a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, pe fondul deprecierii valorii activelor și creșterii sumelor pentru acoperirea litigiilor. În luna august, Deutsche Bank a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel