Detalii tulburătoare ies la iveală după moartea Mihaelei, tânăra studentă la Medicină, din Galați. A murit sâmbătă, dar familia a aflat abia duminică

Detalii tulburătoare ies la iveală după moartea Mihaelei, tânăra studentă la Medicină, din Galați / Foto: Facebook M. Anghele
Detalii tulburătoare ies la iveală după moartea Mihaelei, tânăra studentă la Medicină, din Galați / Foto: Facebook M. Anghele

Au apărut detalii tuburătoare după moartea Mihalelei, tânăra studentă la Medicină din Galați.

Procurorii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă în cazul studentei de 21 de ani din Galați, care a murit în urma unei infecții în spital, scrie Știrileprotv.ro. Fata a murit în urma unei infecții generalizate, pornite de la un abces. Aceasta s-a confruntat cu simptomele acute ale infecției timp de două săptămâni. În tot acest timp, medicii i-ar fi greșit de două ori diagnosticul, iar părinții acuză și că, în spital, fiica lor s-ar fi infectat cu bacterii nosocomiale care i-au grăbit sfârșitul.

Când a ajuns fata la spital

Prima dată  Mihaela a ajuns la Spitalul de Urgență din Galați acum aproape trei săptămâni, cu dureri de spate. Mama ei spune că a fost preluată de un neurochirurg, care i-ar fi pus diagnosticul după un consult superficial.

”Un diagnostic greșit, deci subliniez, greșit, adică lombosciatică, fără să se apropie de ea. Pur și simplu a întrebat-o, ea i-a spus că o doare spatele, «da, lombosciatică»”, a spus mama tinerei.

Cu acest diagnostic, tânăra a fost trimisă acasă că să se trateze cu calmante. Starea ei s-a agravat, așa că a doua zi a revenit la spital. Medicul și-a menținut diagnosticul și i-a recomandat să facă un RMN. Apoi, după încă o zi, fata a descoperit singură că are un abces perianal.  A revenit pentru a treia oară la spital.

"Chemați repede chirurgul, că fata asta are abces și o să moară"

”Doamnele de acolo mi-au zis: «a, pentru o durere în spate veniți iar?», dar eu, făcându-i o poză cu acest abces, i-am arătat la doamna doctor și - pe urmă - când a văzut, atunci s-a schimbat la 180 de grade: «chemați repede chirurgul, că fata asta are abces și o să moară»”, a mai spus mama studentei.

În urma unor neînțelegeri cu medicul, familia Mihaelei a decis să o ia pe fata acasă. Abia ziua următoare fata a intrat în operație, la 3 zile de la prima vizită la medic, când a primit diagnosticul greșit de lombosciatică. Chirurgul le-ar fi spus că infecția s-a răspândit în tot corpul, iar fata are puține șanse de supraviețuire. Operația părea că a decurs bine, dar ulterior fata a murit. Acum, părinții ei acuză și că, în spital, fiica lor s-ar fi infectat cu bacterii nosocomiale.

”Duminică la 11 dimineața, analizele ei erau bune. După operație, deja analizele erau dezastruoase. Începând de a doua zi au început să îi apară: ba E-coli, ba Klebsiella. După aceea a apărut și zona zoster, i-au cedat și organele”, a adăugat mama fetei.

Semne de întrebare. A murit sâmbătă, dar familia a aflat abia duminică

Procurorii vor trebui să găsească răspunsul la mai multe semne de întrebare. De ce, de exemplu, pe certificatul constatator al decesului fetei nu apare, la cauze, nicio infecție nosocomială, în condițiile în care mama Mihaelei spune că analizele studentei, cât încă mai era în viață, au arătat că are E.coli și Klebsiella. 

Totodată, oamenii legii vor trebui să afle și de ce documentele medicale arată că fata a murit sâmbătă seară, iar mama a fost anunțată abia duminică dimineață. 

Ce spun reprezentanții spitalului

”Pacienta a fost internată în spitalul nostru unde a beneficiat de toate îngrijirile medicale şi investigaţiile necesare, îngrijiri care au fost adaptate în permanenţă la modificările clinico-biologice şi imagistice apărute pe durata spitalizării. Din păcate, evoluţia a fost nefavorabilă. Pe toată durata internării s-a ţinut legătură cu mama pacientei şi în momentul de faţă ne pare nespus de rău de pierderea suferită. Sesizarea care a fost depusă în cursul dimineţii urmează a fi analizată, rezultatul urmând să fie transmis mamei pacientei”, a declarat  ieri medicul Violeta Şapira, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, la Digi24.

VEZI ȘI: Tânără studentă la Medicină a murit cu zile în Spitalul Județean Galați. Acuzele aduse de părinții fetei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel