România, în topul destinațiilor turistice recomandate de experți

Primăvara este sezonul ideal pentru organizarea de călătorii. Preţurile sunt accesibile, Potrivit National Geographic şi The Independent, cele mai frumoase locuri de văzut primăvara sunt:

1. Festivalul Holi din Jaipur, India - Jaipur este capitala statului indian Rajastan şi este supranumită “oraşul roz” datorită clădirilor din terracotta. În Jaipur se desfăşoară în fiecare primăvară “Holi”, un festival hindus al culorilor sărbătorit de oameni prin aruncarea, unii în alții, de pulbeDDri şi de apă colorată.

2. Waikato, insula de nord din Noua Zeelandă - Teren arabil, plajă cu nisip negru, munţi vulcanici şi peşteri. Frumusețea locului este aparte, astfel că pe Waikato se află unul dintre platourile de filmare folosite în trilogia “Stăpânul Inelelor” şi în “Hobitul”.

3. Festivalul laleleor din Noordoostpolder, Olanda - Începând cu sfârşitul lunii martie şi durează până la mijlocul lui mai. În cadrul festivalului, rânduri colorate de lalele se întind aici pe suprafeţe uriaşe.

4. Turul Kentucky Bourbon, din Lexington până în Louisville, Kentucky - La Kentucky Bourbon se produce aproximativ 95% din whiskey-ul mondial. Tururile ghidate prin distileriile includ degustări unice şi incursiuni în secretele producţiei de whiskey.

5. Delta Dunării, România - Din aprilie până în septembrie, milioane de păsări migratoare se adună în deltă, printre cele 300 de specii numărându-se pelicani albi, gâşte cu pieptul roşu sau cormorani. Rezervaţia biosferei de aproape 2.200 de metri pătraţi este una dintre cele mai importante din lume, de aceea a intrat şi în atenţia celor de la National Geographic.

6. Festivalul Florilor din insula Madeira, Portugalia - “Grădina plutitoare din Atlantic” se află la circa 300 de mile de coasta africană şi la un zbor de 90 de minute din Lisabona. Cel mai mare oraş al insulei este Funchal, un oraş care abundă în vegetaţie murală, sculpturi, covoare de flori mai ales în perioada Festivalului Florilor care se desfăşoară între 9 şi 15 mai.

7. Mendoza, Argentina - Mendoza este principala provincie producătoare de vin din Argentina. În luna martie, oamenii se adună în această regiune pentru “vendimia”, festivalul recoltei de struguri.

8. Parcul naţional Fuji-Hakone-Izu din Japonia - Fuji-Hakone-Izu este unul dintre cele mai vizitate parcuri naţionale din Japonia datorită muntelui Fiji, dar şi datorită cascadelor, izvoarelor calde, insulelor vulcanice şi lacurilor adânci. Un motiv în plus de călătorie în Japonia îl reprezintă cireşii şi prunii înfloriţi.

9. Paris, Franţa - Faimoasele grădini şi parcuri, fântânile arteziene ale secolului XVII, trandafirii şi sculpturile ascunse în grădinile pariziene fac din Franța o destinație ideală pentru primăvară.

10. Insulele Canalului sau insulele anglo-normande - Insulele Canalului farmecă turiştii prin vilele englezeşti şi peisajul natural. În perioada cuprinsă între sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai, se oraganizează un festival anual al florilor sălbatice, care implică şi plimbări cu trăsuri printre păturile cu flori multicolore care acoperă insulele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel