Desființarea SIIJ. Ministrul Predoiu, primul mesaj după decizia CSM

foto pexels Sora Shimazaki
foto pexels Sora Shimazaki

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a trimis un mesaj către CSM după votul dat pentru desființarea SIIJ. 

”Salut votul dat, astăzi, în Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizarea favorabilă a proiectului de Lege pentru desfiinţarea SIIJ! Mulţumesc tuturor membrilor CSM, indiferent de poziţiile exprimate şi votul acordat, pentru participarea la dezbatere şi procedura de vot. Voi continua să lucrez cu Consiliul pentru adoptarea cât mai rapidă, în acest an, a proiectelor legilor Justiţiei şi abordarea celorlalte probleme stringente aflate pe agenda Justiţiei. Nu în ultimul rând, mulţumesc aparatului tehnic al Ministerului Justiției pentru eforturile depuse, ca întotdeauna.” a reacționat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, într-un comunicat de presă al instituției. 

CSM a votat majoritar pentru desființarea Secției Speciale

CSM a avizat astăzi, 11 februarie 2022, desființarea SIIJ. Au fost 11 voturi pentru și 8 împotrivă. Proiectul a primit aviz favorabil, fără observaţii, pe documentul înaintat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, conform Mediafax. 

Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este un subiect intens discutat în spaţiul public. Coaliţia şi-a asumat în programul de guvernare desfiinţarea SIIJ.

”Până la data de 31 martie 2022, vom adopta un act normativ care să prevadă încetarea activităţii SIIJ şi înfiinţarea unei instituţii/structuri care oferă garanţii de independenţă a magistraţilor şi să asigure, în acelaşi timp, mecanisme eficiente pentru o reală şi efectivă răspundere a judecătorilor şi procurorilor, în condiţii de imparţialitate şi de legalitate a procedurilor, în acord cu decizia CJUE din 18 mai 2021, cu avizul Comisiei de la Veneţia din iulie 2021 şi al Consiliul Superior al Magistraturii”, se arată în programul de guvernare.

Sursa citată scrie că proiectul a fost modificat înainte de vot. Știrea de joi seară arăta că președintele interimar al CSM, Bogdan Mateescu, de comun acord cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ar fi modificat proiectul de desființare a SIIJ, înaintea ședinței plenului CSM de vineri dimineață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel