Desființare SIIJ. Laura Vicol: Liber la abuzuri, tovarăși procurori!

Andrei Itu / 06 dec 2019 / 10:59 Salveaza PDF Comentarii
Laura-Vicol
Laura-Vicol

Avocata Laura Vicol a transmis un mesaj despre desființarea Secției Speciale.

''Am înțeles că azi se desființează SIIJ. Liber la abuzuri, tovarăși procurori! Noroc că nu-l puteți desființa pe Dumnezeu!
La mulți ani afară, de astăzi cred că e singura urare potrivită!'' a scris avocata Laura Vicol, pe Facebook.

Pro și Contra desființării SIIJ

 

Amintim faptul că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis magistraţilor din România, procurori şi judecători, o scrisoare în care îi invită să îşi exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni, printre care şi situaţia Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. Potrivit unui comunicat postat miercuri pe site-ul FJR, în urma centralizării parţiale a voturilor magistraţilor din adunările generale, 80,80% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea SIIJ, 7,76% pentru menţinerea sa, iar 11,43% pentru amendarea (abrogarea parţială, modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea acestei structuri.

De asemenea,  judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și cei de la marile Curți de Apel din România au votat pentru menținerea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în urma unei consultări inițiate de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției. Potrivit unui comunicat al Cuții de Apel București, s-a decis, „în majoritate, amendarea pozițiilor referitoare la SIIJ (75 de voturi pentru amendare, 62 de voturi pentru deseființare și 29 de voturi pentru menținerea dipozițiilor în vigoare)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26