Desființare SIIJ, amendament despre CSM. Augustin Zegrean: Inadmisibil. Nu știu cum a putut cineva să gândească așa ceva!

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a vorbit despre desființarea SIIJ.

Întrebat dacă decizia de desființare a SIIJ s-ar putea întoarce la Curtea Constituțională, Augustin Zegrean a răspuns, în direct la B1 TV: 

"Sigur că s-ar putea întoarce la Curtea Constituțională, pentru că această lege nu are nicio legătură cu Constituția. Nu o găsești niciunde, nu găsești niciun temei în Constituție și vă spun de ce. CSM-ul nu e sindicatul judecătorilor. CSM-ul are alt rol acolo și imaginați-vă un judecător care este pus să judece pe un alt judecător sau procuror despre care CSM a spus: Da, judecați-l!

Mai are ăla independența necesară să judece? Pentru că a doua zi, dacă-l achită, vine CSM-ul pentru el.

Ce au făcut este inadmisibil! Nu are nicio legătură cu sistemul nostru constituțional, nu are nicio legătură cu justiția din România. Nu se poate așa ceva!". 

Există posibilitatea ca decizia să nu treacă de CCR?

"Este posibil să nu treacă, dacă ajunge la CCR, dar nu știu dacă cineva va sesiza sau nu Curtea. Eu vă spun pur și simplu citind legile și văzând viața în care trăim... nu se poate așa ceva! De ce trebuie judecătorii să aibă o altă imunitate decât poporul câtă vreme în Constituție, la art. 16, scrie că suntem egali în fața legii?!

Cu amendamentul ăsta au desființat degeaba SIIJ-ul. Dacă au dat posibilitatea CSM-ului, este inadmisibil. Nu știu cum a putut cineva să gândească așa ceva!", a completat el.

Deputații au votat proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale, dar cu amendamentul că este nevoie de un aviz obligatoriu de la CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților, amendament ce a fost introdus la propunerea ministrului Justiţiei, Stelian Ion. 

Vezi și:  Moșteanu, după cearta cu Tănasă din Parlament: Stă destul de prost cu nervii! O rușine, azi am văzut cum funcționează extremiștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel