DESECRETIZARE. Evelina Oprina (CSM), informație cheie privind VOTURILE

ÎCCJ
ÎCCJ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat, miercuri, mai multe decizii referitoare la protocoalele încheiate între structurile de informații și instituții din sistemul judiciar, printre care desecretizarea.

"Au fost patru voturi împotriva (n.r. desecretizării protocolului cu SRI) și zece voturi favorabile. Membrii Consiliului votează pe buletine de vot. Votul este secret", a spus, miercuri seară, Evelina Oprina.

"Nu pot să concep faptul că o instanță are încheiat un protocol cu oricine de natură secretă. O instanță se presupune că este independentă și imparțială. Este lucrul pe care eu nu-l pot înțelege", a mai declarat Evelina Oprina, miercuri seară, la TVR1, la România9, emisiune moderată de Ionuț Cristache.

Protocol DENUNȚAT anul trecut

"În ceea ce privește CSM-ul, protocolul existent la nivelul Consiliului a fost încheiat în anul 2012. A fost denunțat de îndată ce noul Consiliu și-a început mandatul, adică anul trecut. (...) Din știința mea, fără să vă dau o informație sută la sută sigură, îmi amintesc că era vorba de un protocol în domeniul securității cibernetice, cred. Să se înțeleagă foarte clar: actualul Consiliu a funcționat fără a exista niciun fel de altă înțelegere, protocol, sau cum s-o numi el, cu SRI", a declarat Oprina.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel