Descinderi în Buzău într-un dosar de spălare de bani. 19 persoane vizate de cercetări

Foto cu caracter ilustrativ Facebook Poliția Română
Foto cu caracter ilustrativ Facebook Poliția Română

Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează percheziţii în judeţul Buzău.

"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 18 percheziţii domiciliare, la mai multe locaţii din judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2015, 19 bănuiţi, administratori şi angajaţi ai unor societăţi comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din judeţul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziţii bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operaţiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM şi de la ghişeele unor unităţi bancare, precum şi operaţiuni de plată între societăţile menţionate şi astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituţiei.

Ulterior, sumele de bani încasate nelegal ar fi fost direcţionate către societăţi administrate de persoane cunoscute de primarul în funcţie la acea dată dintr-o localitate din judeţul Buzău. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei", transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Percheziție în București. Managerul unei agenții bancare ar fi furat 100.000 lei și 40.000 euro din unitate

Miercuri dimineață, s-a efectuat o percheziție domiciliară în București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de delapidare. Managerul unei agenții bancare ar fi furat 100.000 lei și 40.000 euro din unitate.

Managerul unei agenții bancare din București ar fi furat din unitate 100.000 de lei și 40.000 de euro. Polițiștii au făcut miercuri dimineața o percheziție în acest caz în cadrul unui dosar de delapidare.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii din Sectorul 1 au făcut miercuri dimineață o percheziție domiciliară în București și au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

Din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în cursul lunii aprilie 2021, managerul unei agenții bancare și-ar fi însușit din tezaurul unității, sume în lei și valută.

Prejudiciul produs în acest fel se ridică la 100.000 de lei și 40.000 de euro.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel