Der Spiegel: Angela Merkel va candida în 2017 pentru al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

direpresse.com
direpresse.com

Cancelarul german Angela Merkel, în funcție din 2005, a decis să candideze pentru un al patrulea mandat și a început deja pregătirile pentru campania din 2017, transmite sâmbătă publicația Der Spiegel, citând o sursă care a preferat anonimatul.

”Merkel a decis, evident, să candideze din nou în 2017”, afirmă Der Spiegel, menționând că liderul Uniunii Creștin-Democrate a avut recent o întâlnire cu secretarul general al formațiunii, Peter Tauber, directorul său de campanie, și cu Klaus Schueler, managerul politic al CDU, pentru a discuta despre strategia viitoarei campanii.

”Operațiunile de campanie ar trebuie să aibă baza la sediul de partid al CDU. În urma întâlnirii, a început recrutarea personalului de campanie”, mai notează publicația citată, conform Agerpres.

Angela Merkel, care a împlinit 61 de ani pe 17 iulie, a evitat deocamdată o declarație publică despre o eventuală nouă candidatură, chiar dacă, într-un discurs ținut anul trecut la Koln, a făcut o aluzie în acest sens.

Vezi și: Alexis Tsipras și Angela Merkel, de acord ca Atena să-și prezinte propunerile la summitul de marți

Precedentul cancelar creștin-democrat, Helmut Kohl, a condus guvernul federal timp de 16 ani, înainte de a pierde, în 1998, al cincilea mandat în favoarea social-democratului Gerhard Schroeder. Niciunul dintre aceștia nu s-a bucurat însă de o asemenea popularitate printre alegători precum Angela Merkel, al optulea cancelar postbelic, care a condus cea mai mare economie europeană prin criza din 2008 și turbulențele din Zona Euro. Pe această popularitate mizează și CDU pentru câștigarea viitoarelor alegeri la nivel federal, după o serie de înfrângeri regionale.

Actualul cancelar este atât de popular în Germania, încât unul din liderii Partidului Social-Democrat, prim-ministrul landului Schleswig-Holstein, Torsten Albig, a declarat recent că SPD nici măcar nu ar trebui să desemneze un contracandidat în 2017. Cancelarul ”face o treabă excelentă”, a afirmat Albig la NDR TV.

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al CDU a refuzat să comenteze informația apărută sâmbătă în presă. Angela Merkel se află în prezent în vacanță, în Alpi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel