Deputat Marius Bodea - Tudose: "Autostrada Moldovei, dovada politică de umilire"

Deputatul Marius Bodea susţine, după anunţul premierului privind autostrada că a asistat la dovada politică de umilire a întregii Moldovei.

Deputatul Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Iaşi, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că anunţul făcut de premierul Mihai Tudose, potrivit căruia autostrada spre Transilvania va avea traseul Iaşi - Bacău - Oneşti - Valea Oituzului - Braşov, reprezintă 'dovada politică de umilire a întregii Moldove'.

'Cred că ieri am asistat la dovada politică de umilire a întregii Moldovei. Pe mine, personal, anunţul de aseară mă cutremură. Practic, prin această decizie, noi, moldovenii, cei mai săraci, suntem puşi să parcurgem în plus o distanţă de aproape 200 de kilometri dacă vom dori să ieşim din România prin vestul ţării, pentru a ne îndrepta spre Vestul Europei. Este o decizie fără nicio justificare, toate studiile, toate documentările privitoare la construcţia unei autostrăzi cer ca acel sector de drum să fie drept, să fie foarte larg, să permită viteze mari şi să fie cel mai scurt traseu', a declarat deputatul Marius Bodea.

Conform acestuia, nu există studii de impact pentru noul traseu al autostrăzii, iar anunţul premierului nu are, în acest moment, nicio bază legală, pentru că 'Master Planul General de Transport al României, aprobat prin H.G. nr. 666/2016, prevede foarte clar că proiectul autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni este unul prioritar'.

"De ce nu ne pun să mergem prin Brăila?"

'Guvernul Tudose îi pune pe ieşeni, pe vasluieni, pe suceveni, pe toată lumea să meargă prin centrul ţării dacă vrem, de fapt, să ne îndreptăm spre vest. Ne întrebăm de ce nu ne pun să mergem prin Brăila domnului Tudose, prin Teleormanul domnului Dragnea, după care pe la doamna Olguţa, pe la Dolj, pentru ca, în final, să ieşim din ţară în vreo trei zile', a declarat Marius Bodea. El i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care liderul Organizaţiei Judeţene a PSD Iaşi, să renunţe la statutul de gazdă a CEX-ului PSD de la finele lunii ianuarie, pentru că, în situaţia actuală, 'suntem realmente batjocoriţi'.

'PSD nu are ce căuta la Iaşi în condiţiile în care ne îndepărtează cu 150 km de graniţa vestică', a conchis Bodea.

Totodată, acesta l-a sfătuit pe primarul PSD Mihai Chirica 'să binevoiască să se suie într-o maşină şi să se ducă, totuşi, să vorbească cu premierul României şi să termine cu această ipocrizie de a ţipa numai la televizor'.

'Cât mai doarme oare Iaşiul ăsta? De ce să nu îi luăm noi pe ei la întrebări şi 'palme', metaforic vorbind, când vin aici la Iaşi? De ce nu cerem noi, cei din Moldova, alocarea de fiecare dată a 30% din bugetul anual de investiţii a României, până când regiunea noastră va ajunge din urmă celelalte regiuni? Eu voi merge personal să îi huidui pe cei din Guvern, dacă vor veni la Iaşi, şi îi invit pe toţi ieşenii responsabili să facă la fel. Îi invit respectuos pe pesediştii ieşeni să facă acelaşi lucru, dacă tot sunt câtă frunză şi iarbă în Iaşi. Ei i-au votat, ei să răspundă primii şi să ia atitudine. Îl invit pe Chirica să renunţe la teatru şi iarăşi să fugă din Iaşi, când vin jupânii, deja acesta antamând o plecare din ţară fix la sfârşitul lunii. Să fie bărbat politic şi să meargă în mijlocul CEX PSD, de care aparţine ca membru, să spună răspicat că nu se mai poate aşa şi să îşi dea demisia din PSD acolo, în faţa lor, cu camerele TV pe el, aşa cum îi place domniei sale', a conchis Marius Bodea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel