EXCLUSIV  Depresia poate cauza BOLI. Mircea Ifrim: Există o interrelație între depresie și starea de boală

Legătura dintre starea de spirit și starea de sănătate este una evidentă și de cele mai multe ori chiar și medicii au observat că persoanele optimiste au o rată de vindecare mult mai mare. Academicianul Mircea Ifrim a spus la interviurile DCNews că depresia este faza care duce ulterior la boli și la alte manifestări fizice care pot afecta grav fizicul uman. 

"Depresia este faza funcțională. De la depresie se ajunge la manifestări fizice, la boli și la o serie de lucruri care afectează fizicul. Categoric există o interrelație între depresie, lipsa gândului pozitiv și starea de boală," a spus Mircea Ifrim la interviurile DCNews. 

Inteligența și influența factorilor de mediu 

În ceea ce privește inteligența, profesorul Ifrim spune că fără îndoială, componenta genetică este una foarte importantă. Totodată Mircea Ifrim spune ca modificarea structurii genetice se realizează pe parcursul mai multor generații.

"În ceea ce privește inteligența, ea are incontestabil determinarea ei genetică. Organismul uman este alcătuit din genotip și paratip. Genotipul este zestea genetică pe care o ai, iar paratipul este influența factorilor de mediu care modeleză acest genotip. Se cunoaște foarte bine că ADN-ul este la baza structurii genetice și în funcție de secvența bazelor avem diferitele gene cu diferitele caractere.Există o limită superioară de adaptabilitate genetică peste care nu se poate trece. Factorii de mediu nu pot depăși această limită. Mediul poate acționa asupra fondului genetic, dar la scară de generații: o generație, două generații, trei generații duc la modificarea structurii genetice. Mediul are o importanță foarte mare în această structură, dar nu imediată," a spus Mircea Ifrim.

Vezi răspunsul complet al academicianului:

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy