Deponenții CEC pentru Dacia, care nu pot dovedi data constituirii depozitelor, vor fi despăgubiți și ei

Ministerul Finanțelor Publice va emite titluri de stat pentru despăgubirea celor care au constituit depozite la CEC pentru achiziționarea de autoturisme, pe care le-au transferat după 22 decembrie 1989 la BRD și nu pot prezenta documente doveditoare care să ateste data constituirii depozitelor.

Emisiunea de titluri de stat va avea loc pe 11 august 2014, cu scadența în data de 3 septembrie 2014, iar titlurile de stat sunt nenegociabile și nepurtătoare de dobândă.

Valoarea nominală individuală a fiecărui titlu este egală cu valoarea individuală a despăgubirii, calculată de BRD, pe numele fiecăruia dintre deponenți.

Actul normativ vizează persoanele fizice care au constituit depozite la CEC până la data de 15 februarie 1992, pentru achiziționarea de autoturisme, le-au transferat ulterior la BRD și nu pot prezenta actele doveditoare pentru data constituirii depozitului la CEC. Calculul despăgubirilor se face de la data transferului la BRD și până la 31 decembrie 2013. În calculul despăgubirilor nu sunt incluse depunerile de sume la BRD ulterioare datei transferului depozitelor de la CEC.

Citește și: Ana Birchall: Românii cu depozite la CEC pentru Dacia vor fi despăgubiți

La data scadenței titlurilor de stat, MFP le va răscumpăra prin plata către BRD a sumelor reprezentând valoarea nominală a titlurilor de stat.

Pentru a intra în posesia despăgubirilor, toți deponenții îndreptățiți, mandatarii sau succesorii legali au acestora trebuie să se prezinte la orice unitate BRD, cu actele de identitate și alte documente legale necesare, după caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel