Ana Birchall: Românii cu depozite la CEC pentru Dacia vor fi despăgubiți

dacia
dacia

Românii care au avut depozite la CEC pentru achiziționarea unui autoturism Dacia, înainte de 1990, vor fi despăgubiți de statul român, a anunțat deputatul PSD, Ana Birchall, marți, după adoptarea proiectului  în Camera Deputaților.

Camera Deputaţilor a adoptat, marți,  Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziționării de autoturisme (Pl-x 226/2011)

„Românii care au avut depozite la CEC înainte de 1990 şi le-au transferat un an mai târziu la BRD - Groupe Société Générale, în vederea achiziţionării unui autoturism Dacia îşi vor primii banii care li se cuvin după 23 de ani de aşteptare” a declarat Ana Birchall după adoptarea OUG 156/2007 de către Camera Deputaţilor.

„Din cei aproximativ 2.000 de cetăţeni care au de recuperat depozitul transferat la BRD, foarte mulţi s-au adresat direct Parlamentului pentru ca această problemă să se rezolve. După numeroasele solicitări pe care le-am primit pe această temă, am considerat oportună adresarea unei întrebări oficiale (nr.373A/13-03-2013) Ministerului Finanţelor Publice prin care solicitam sprijinul executivului pentru clarificarea acestei situaţii.

 „Mă bucur că astăzi Parlamentul şi Guvernul au dat dovadă de o excelentă colaborare în rezolvarea unei probleme cu care cel puţin 2000 de români se confruntă de peste 23 de ani” este de părere Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel