Departamentul de Stat al SUA, dat în judecată de NY TIMES. Ziariştii vor acces la e-mailuri care l-ar lega pe Hunter Biden de oficiali ai Ambasadei României

Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels

New York Times dă în judecată Departamentul de Stat al SUA. Totul pentru că oficialii nu vor să ofere, într-un timp rezonabil, un răspuns la o solicitare făcută pe Legea Informaţiilor Publice legată de implicarea lui Hunter Biden şi a unor oficiali din Ambasada României din SUA în dosarul lui Gabriel Puiu Popoviciu. 

Cotidianul american NY Times a dat în judecată Departamentul de Stat al SUA pentru că nu vrea să pună la dispoziţia presei e-mailurile dintre oficiali ai Ambasadei României în SUA conectate de Hunter Biden şi fostul său asociat, Tony Bobulinsky. Potrivit instanţei, NYT afirmă că Departamentul de Stat încalcă Legea Informaţiilor Publice şi refuză să răspundă solicitărilor ziarului într-un timp rezonabil. Concret, ziarul a cerut acces la e-mailuri din perioada 2015-2019, însă Departamentul de Stat al SUA a transmis că un răspuns la solicitare va veni pe 15 aprilie 2023, scrie Daily Mail. 

Ziarul vrea să afle dacă personalul Ambasadei a oferit favoruri pentru oameni de afaceri, inclusiv pentru fiul preşedintelui, dar şi pentru Bobulinsky. În doi dintre anii pentru care se cer e-mailuri, Joe Biden era vicepreşedinte al SUA. 

VEZI ŞI Hunter Biden îi recunoaște unei prostituate că a pierdut un laptop plin cu filmulețe incriminatoare

Hunter Biden, angajat de Popoviciu pentru a influenţa procurori

 

Hunter Biden a fost angajat de Gabriel Popoviciu, ulterior condamnat pentru dare de mită, în 2016, ca parte dintr-o campanie de influenţare a procurorilor anti-corupţie pentru a se orienta spre o înţelegere sau pentru a renunţa la caz, mai scrie sursa citată. Hunter Biden chiar l-a reprezentat pe Gabriel Popoviciu în întâlniri cu oficiali de top ai SUA, arată e-mailuri recuperate dintr-un laptop al fiului preşedintelui. 

Conform FARA (Legea Înregistrării Agenţilor Străini), oricine face lobby pentru entităţi străini la oficialii guvernamentali americani trebuie să se înscrie într-un registru al Departamentului Justiţiei. O excepţie se aplică avocaţilor care reprezintă un client într-un caz din afara ţării. 

Hunter Biden l-ar fi folosit în demersurile sale şi pe Louis Freeh, politician important şi prieten de familie, fost director al FBI, pentru a-şi pune în aplicare contactele din justiţie pentru a-l ajuta pe Popoviciu.

Instanţa britanică, palmă dată justiţiei din România şi judecătorului care l-a condamnat pe Popoviciu

 

Magistrații Înaltei Curți a Angliei și Țării Galilor, lordul judecător Holroyde și judecătorul Jay, au admis apelul lui Puiu Popoviciu împotriva deciziei de extrădare, dând o palmă justiţiei din România şi judecătorului care l-a condamnat pe omul de afaceri.

"Echipa de avocați a lui Popoviciu a pus pe masa Înaltei Curți de la Londra mai multe mărturii din dosarele deschise de Secția Specială (SIIJ) împotriva judecătorului care l-a condamnat pe Popoviciu în primă instanță. Totuși, magistrații britanici au ținut să îl audieze ”face to face” pe unul dintre martorii lui Popoviciu.

Martorii au descris în detaliu presupusele legături ale judecătorului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran cu Gigi Becali, prezentat drept 'rivalul' lui Popoviciu și 'principalul martor al acuzării' DNA împotriva acestuia. Fostul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel București este cel care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu în primă instanță, în 2016, la 9 ani de detenție. Ulterior, judecătorul Ion-Tudoran a dispus și confiscarea terenurilor din Băneasa obținute ilegal de Popoviciu", scrie G4media.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel