Demisii Colentina. Colegiul Medicilor, reacție

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) au atenţionat, marţi, făcând referire la situaţia prezentată în spaţiul public de către doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina, asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfăşura în condiţii optime, în interesul profesiei şi al pacienţilor. 

CMR afirmă, prin intermediul unui comunicat remis presei, că doreşte să cunoască în amănunt opiniile celor implicaţi, medici din spital şi conducerea spitalului, astfel încât activitatea medicală să nu fie afectată. 

"Salutăm implicarea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în subordinea căreia se află Spitalul Colentina", afirmă CMR. 

Luni, neurochirurgii Ionuţ Gobej şi Dorin Bică au anunţat că demisionează de la Spitalul Colentina, arătând că în ultimele opt luni secţia de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienţi din cauza lipsei de personal, de consumabile şi medicamente şi a programului operator restricţionat. 

Ulterior, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte, până vineri, un raport detaliat referitor la problemele de personal şi dificultăţile în derularea procedurilor de achiziţii de materiale medicale cu care se confruntă unitatea medicală. 

Primarul i-a propus doctorului Gobej să preia interimar postul de şef de secţie Neurochirurgie şi le-a solicitat celor doi medici să îi facă o propunere pentru un director medical interimar al Spitalului Colentina, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel