DEMISIA primarului Florea, cerută la un miting: ”E o zi istorică”

Peste 150 de persoane au participat, vineri, în centrul municipiului Târgu Mureş la un miting, cerând demisia primarului Dorin Florea.

Peste 150 de persoane au participat, vineri, în centrul municipiului Târgu Mureş la un miting organizat de platforma civică Aresel, cerând demisia primarului Dorin Florea pentru declaraţiile acestuia referitoare la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea naşterii unui copil şi a unei anchete sociale în cazul celor care doresc să aibă copii. De asemenea, protestatarii i-au cerut primarului Dorin Florea să îşi ceară iertare, public, atât comunităţilor de romi, cât şi tuturor cetăţenilor pentru declaraţiile din ultimele zile.

'Astăzi e o zi istorică. Romii, pentru prima dată în ultimii 30 de ani ies în stradă să îşi spună ferm punctul de vedere, fiindcă astfel de declaraţii ca cele ale primarului Daniel Florea nu sunt în regulă în secolul 21, în România. Este o poziţie fermă pe care o avem, în care sancţionăm astfel de declaraţii, care dau spre şovinism, noi îl numim nazism electoral. Motivul pentru care primarul a făcut aceste declaraţii a fost ca să ia voturile românilor prin acest rasism latent care se află în spatele capetelor fiecărui român. Este un subiect pe are îl abordăm la fiecare patru ani, îl răscolim şi manipulăm oamenii, îl folosim în interes personal. Nu cred că domnul Florea e a atât de rasist pe cât declară, dar e irelevant. Actul politic pe care l-a făcut aici este unul de război civic, un act de instigare la ură între etnii, iar acest lucru trebuie sancţionat şi trebuie să ne asigurăm că acest domn nu va mai candida. Ne dorim să îşi ceară scuze şi ne dorim să îşi dea demisia', a declarat Nicu Dumitru, de la Platforma Aresel, potrivit Agerpres.

Participanţii au spus că toţi trebuie să fie egali în România şi că romii se găsesc în această situaţie fiindcă nu au lucru deoarece s-au închis fabricile, dar chiar şi în aceste condiţii vor să aibă copii şi nepoţi şi că nimeni nu le poate îngrădi acest drept.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel